Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі депутати не винесли на сесію питання про перейменування сіл

Кобеляцькі депутати не винесли на сесію питання про перейменування сіл

Для того, щоб профільна комісія прийняла рішення, не вистачило голосів. Одразу двоє депутатів заявили про свою незгоду щодо намагання виконавчої влади змінити назви Сухинівки і Кунівки.

10 вересня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва. Його провів голова комісії Микола Попик.

Одне із питань, що обговорили депутати, стосувалося звернення до Верховної Ради України щодо зміни назв сіл Леваневське, Кунівка і Сухинівка. Їх планують перейменувати відповідно на — Татарщина, Рідне та Полісся. За такі назви висловилися учасники голосування на електронній платформі E-DEM.

Микола Попик запропонував проголосувати за винесення цієї пропозиції на сесію і прийняття рішення про звернення до Верховної Ради, яке має остаточно затвердити перейменування.

Водночас депутат Ігор Проценко, який зараз перебуває на лікуванні і вийшов на зв’язок із колегами по телефону, висловив протилежну позицію. Ігор Андрійович запропонував звернутися до парламенту із проханням не змінювати назви Сухинівки і Кунівки. Він аргументував:

— Питання, як на мене, дуже спірне і недовивчене. Лише по Леваневському все зрозуміло. Так негоже, щоб українське село було назване на честь радянського льотчика. А ось по Сухинівці і Кунівці дуже багато запитань. Ні мені, як депутату, ні жителям сіл не навели достатньо аргументів на користь перейменування. Ким були насправді ті пани Кун і Сухина, люди не знають. Можливо, ті пани були патріотами України і своєї малої батьківщини. А можливо їх взагалі не було і назви з’явилися з іншої причини. Тому жителі Сухинівки, із якими мені, як депутату, вдалося поспілкуватися, виступають категорично проти перейменування свого села. Впевнений, що така ж ситуація і в Кунівці. Тому прошу врахувати мою думку.

Присутній на засіданні Олег Славянський підтримав колегу. Він теж сказав, що при спілкуванні з жителями Сухинівки чув лише слова проти перейменування.

Усе ж дійшло до голосування. По його результатах виявилося, що голосів для винесення згаданого питання на сесію не вистачає.

Прозвучала під час засідання комісії і згадка про те, що вже минув рік після того, як у Верховну Раду направили пакет документів щодо перейменування села Чкалове на Єднання. Але парламент рішення так і не прийняв.

Одна із співробітниць міської ради пояснила таку затримку тим, що парламентарі очікують, доки на місцях приймуть рішення по всіх географічних назвах, що потребують змін. А потім проголосують одним пакетом.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації