Вхід | Реєстрація

Чому обвалився біткоїн та чи варто чекати на повторне зниження ціни?

Чому обвалився біткоїн та чи варто чекати на повторне зниження ціни?

На фоні зниження вартості найвідомішої криптовалюти інвестори діляться думками щодо майбутніх прогнозів. Усіх цікавить, яким же буде курс біткоїна в найближчому майбутньому, та чого чекати: зростання чи подальшого зниження вартості.

Попри те, що ціна впала нижче 60 тисяч доларів, учасники криптовалютного суспільства продовжують вірити в біткоїн. На їхню думку, рост курсу можна очікувати уже восени нинішнього року.

Що відбувається з біткоїном?

Попри те, що вартість перевищувала в березні 73 тис. доларів, вже кілька місяців крипта не може утриматися на показнику в 60 тисяч. Через падіння індекс страху та жадібності увійшов в червону зону, що свідчить про деяку невпевненість учасників ринку в перспективи зростання найближчим часом.

Не можна дати однозначну відповідь на питання, чому впала ціна крипти. Проте є кілька причин, які дозволяють дещо зрозуміти:

  • макроекономічний тиск (неоднозначність планів ФРС по ключовій ставці, негативна економічна статистика в США перед виборами);

  • зниження числа активних адрес в мережі біткоїна;

  • технічні та ринкові фактори (перетин рівня підтримки, ліквідації на ринку крипто деривативів);

  • загальні ринкові настрої (загальна волатильність, розпродаж альткоїнів).

Саме сукупність цих факторів і призвела до того, що відбувається сьогодні з найпопулярнішою криптовалютою. То ж не дивно, що власників цифрових накопичень цікавить питання, що буде з активами в майбутньому.

Дехто серйозно задумується над продажем своїх накопичень, поки курс ще далі не просів. Наступна інформація буде цікавою для тих, хто розуміє взаємозв’язок глобальних процесів та їх вплив на ринок криптовалют.

Що ж чекає на біткоїн в найближчому майбутньому?

На це питання однозначно не зможе відповісти ніхто. Проте можна покластися на досвід минулих років та події, які так чи інакше впливають на світ криптовалют. Серед песимістичних сценаріїв – думка криптоблогера і підприємця Карла Рунефельта, який вважає, що світ восени побачить біткоїн за ціною нижче 50 тисяч доларів.

Проте більшість передбачень більш оптимістичні. По-перше, в травні стався вже четвертий халвінг криптовалюти, після якого вона традиційно падає в ціні, проте через кілька місяців зростання дуже суттєве, а курс б’є історичні рекорди. Дехто стверджує, що до кінця року крипта буде коштувати понад сто тисяч доларів за монету.

Крім історії минулого зростання після халвінгів, є й інші фактори, в яких вбачають тенденцію до зростання курсу біткоїна вже восени. Серед них:

  • виплати FTX;

  • вихід з-під тиску Mt. Gox;

  • ймовірне зниження ставки ФРС;

  • завершення виборів в США та інші.

Тобто все складається так, що з великою ймовірністю всього за кілька місяців можна знову очікувати на суттєве зростання курсу найпопулярнішої криптовалюти. В наступні тижні можливі повторні коливання в бік зниження, проте вони будуть тимчасовими.

Таким чином, власникам накопичень слід набратися терпіння та не поспішати з висновками. Майже всі факти говорять про те, що зниження вартості тимчасове.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації