Вхід | Реєстрація

Через пожежу жителів чотирьох сіл Новосанжарщини евакуювали (карта пожежі)

Через пожежу жителів чотирьох сіл Новосанжарщини евакуювали (карта пожежі)

Три доби поспіль рятувальники ліквідовують масштабну лісову пожежу, що триває в Новосанжарській громаді.

За інформацією «надзвичайників», пожежа, що виникла 15 вересня, близько 16-ої години, поблизу села Мала Перещепина, охопила територію площею близько 100 гектарів.

Наступного дня прес-служба «деесеневців» повідомила, що внаслідок масштабної лісової пожежі загорілося 5 житлових будинків і 7 господарчих споруд.  Через пориви вітру виникла пожежа у 2 приватних будинках і 3 господарчих спорудах у селі Балівка. Також загорілося 3 житлові будинки та 4 госпспоруди у селі Собківка, звідки довелося евакуювати 6 мешканців.

На вечір понеділка загальна площа, пройдена вогнем, склала близько 680 гектарів. Рятувальники уточнили, що горіла суха трава та лісова підстилка на площі 70 гектарів.

У вівторок, 17 вересня, з’явилася оновлена інформація щодо масштабної пожежі в Новосанжарській громаді. Площа, якою «пройшов» вогонь, зросла до 700 гектарів. 

Машстабна пожежа на Новосанжарщині

Масштаби пожежі на Новосанжарщині за даними сервісу Saveecobot

Як повідомила речниця ГУ ДСНС України у Полтавській області Світлана Рибалко,  Новосанжарській ОТГ евакуювали людей у Собківці (21 чоловік), Маньківці (7), Пудлівці (20), Дубині (5). Їх доставили до рятувального штабу, що розгорнули в Руденківці.

Загалом пожежу ліквідовують більше 400 людей та задіяні 80 одиниць техніки. До гасіння долучилися представники рятувальної служби, місцевих пожежних охорон, працівники лісового господарства. Ліквідація пожежі триває.

Попередня версія виникнення пожежі — людська недбалість, хоча деякі конспірологи вважають, що причиною стала атака російських дронів.

 

Відповідно до Аналітичної довідки про пожежі та їх наслідки в Україні, підготовленої Інститутом державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту, за 7 місяців цього року зареєстровано 54 845 пожеж. Порівняно з 2023-ім їх кількість збільшилася на 55,2 відсотка. Зростання негативних показників відбулося, насамперед, за рахунок збільшення кількості пожеж на відкритих територіях (зростання у 2,2 рази) та у природних екосистемах (+64,9 %).

Унаслідок пожеж загинуло 843 людини, у тому числі 24 дитини; 1 066 людей отримали травми, у тому числі 75 дітей.

Щодня в Україні, в середньому, виникало 257 пожеж, унаслідок яких гинуло 4 людини та 5 людей отримували травми; вогнем знищувалось або пошкоджувалось 87 будівель чи споруд і 18 одиниць техніки.

Щоденні матеріальні втрати від пожеж складали 147 724 000 гривень. Прямі збитки від однієї пожежі становили 292 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації