Вхід | Реєстрація

Етапи та особливості виготовлення ПЕТ пляшки

Етапи та особливості виготовлення ПЕТ пляшки

Оптовий споживчий попит на міцну та практичну тару щороку зростає. Багато виробників, такі як https://zpi-ukraine.com/, харчової промисловості віддають перевагу пластиковим ємностям , які привертають зносостійкість, відсутність деформації, легку вагу, дешевизну. Різноманітні по дизайну ПЕТ пляшки випускаються в асортименті форм, розмірів, об'єму, палітри кольорів. Технологічний процес відрізняється ресурсомісткістю, циклічності, простотою при правильному виборі обладнання.

Сировина та виробництво   

Вихідним матеріалом при виготовленні є гранульований поліетилентерефталат. Його вид у кожному даному випадку підбирається залежно від призначення кінцевої продукції. Можна отримати якісні пластикові пляшки з вторинної сировини, якщо вона відповідає стандартам і правильно підготовлена ​​(подрібнена та очищена від бруду, залишків етикеток, клею тощо).

На первинному етапі гранули поміщаються у спеціальні сушильні пристрої для видалення вологи. Порушення в технології призводять до отримання заготовок з каламутними стінками, що мають усередині бульбашки повітря. Висушена якісно лавсанова маса плавиться, при необхідності додається потрібний барвник (наприклад, пластикова пляшка для води залишається прозорою, а ємності під пиво, вино для збереження властивостей вмісту забарвлюються у темні кольори). І майбутня тара набуває зовнішнього вигляду заготівлі. Преформа зовні схожа на міні-термос із різьбленням угорі.

Особлива увага звертається на горловину. Вид різьблення залежить від призначення виробу. Якщо передбачено розлив газованих напоїв, то різьблення забезпечується канавками для відведення вуглекислого газу.  

Якщо виробничий цикл однофазний, то отримання преформи та подальше перетворення її на повноцінну ємність відбувається на тому самому обладнанні, яке може бути автоматизованим і напівавтоматизованим. При двофазному процесі преформа виготовляється на термопластавтоматі, а безпосередньо пляшка пластикова у звичному споживачі зовнішньому вигляді з'являється вже на іншому агрегаті.

Під час випуску пластикової продукції для харчової промисловості використовуються такі технології, як лиття, видування, екструзія, вакуумне формування. В результаті виходять конкурентні вироби, які не мають недоліків скляної та металевої тари.

Плюси пластикових ємностей

Спеціалізовані заводи, підприємства пропонують купити пластикові пляшки понад сто видів. До того ж є можливість замовити гуртом товар індивідуального дизайну, розміру, форми, з можливістю нанесення логотипів та інших фірмових маркерів.

Вигідна за ціною-якістю продукція має низку переваг:

  • низька собівартість;
  • прозорість ємності;
  • не б'ється;
  • вага 20-30 г;
  • безпека (нейтральність до вмісту, витримує тиск газів);
  • асортимент літражу від 50 мл до 30 л;
  • зберігає початкові властивості у температурному діапазоні -40 - +60 градусів;
  • не вступає в реакцію з маслами, лугами, жирами, поряд кислот;
  • підходить для переробки.

Оптові покупці отримують якісний товар, який відвантажується безпосередньо на склади замовників.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації