Вхід | Реєстрація

У Світлогірській амбулаторії встановлять сонячні панелі

У Світлогірській амбулаторії встановлять сонячні панелі

Медичний заклад в цьому селі увійшов у перелік 100 установ Міністерства охорони здоров’я, які отримають альтернативні джерела енергії. Гроші на це виділив Європейський банк реконструкції та розвитку.

Забезпечення закладів охорони здоров’я теплом і світлом є нині для України надважливим завданням. Адже ні для кого не є секретом той факт, що цьогорічна зима, зважаючи на руйнування внаслідок ворожих ракетних атак енергетичних об’єктів, буде справжнім випробуванням і для населення, і для бюджетних закладів.

Саме тому український Уряд закликає населення та адміністрації всіх без винятку установ подбати про альтернативні джерела енергії.

Сонячна енергія нині в пріоритеті. Хоча потрібно розуміти, що в зимовий період вона не є абсолютним порятунком через низьку сонячну активність.

Та все ж, гроші і безвідсоткові кредити на придбання сонячних електростанцій виділяють.

Безумовно, в українському бюджеті грошей для того, аби забезпечити всі без винятку лікарні та школи сонячними батареями, вітряками, генераторами та іншим обладнання для отримання електроенергії, немає. Тому доводиться позичати.

Так, Європейський банк реконструкції та розвитку позичив Україні під гарантії Уряду Іспанії 100 мільйонів євро. Ці гроші будуть спрямовані виключно на медичну сферу. До речі, згідно з умовами позики, погашати її Україна почне із 2028 року, а закінчить у 2047-му.

Із цих ста мільйонів євро лише менша частина буде направлена на встановлення в закладах охорони здоров’я сонячних електростанцій. Було визначено, що таких лікарень і медамбулаторій буде 100.

Світлогірська медамбулаторія потрапила в цей перелік. Чому саме вибрали цей сільський мед заклад, кобеляцькі чиновники не знають.  Як не відомо і якої потужності буде сонячна електростанція та скільки енергії вона буде генерувати.

За словами посадовців із якими нам довелося поспілкуватися, а це заступник міського голови Сергій Омельченко, начальник відділу-архітектор відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Постольник та заступник головного лікаря ПМСД Юрій Кісіль поки що їм відомо мало. Спеціалісти компанії, яка встановлюватиме електростанцію вже приїжджали у Світлогірське і провели обстеження медамбулаторії. А кобеляцькі депутати прийняли на сесії рішення, яке дозволяє керівництву ЦПМСД заключати із виконавцями робіт відповідні договори.

Коли почнуть встановлювати сонячні панелі на даху Світлогірської амбулаторії станом на зараз ніхто в Кобеляках не знає.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації