Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі депутати шукатимуть мільйони для бюджету

Кобеляцькі депутати шукатимуть мільйони для бюджету
Василь Кіптілий: «Не всі поспішають платити до бюджету»

Керівництво міської ради і депутати бачать резерв для поповнення бюджету у легалізації підприємців, які користуються так званими невитребуваними земельними паями.

Про це редакцію повідомив секретар міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий.

Василь Анатолійович розповів, що кілька кобеляцьких підприємців та агрофірм роками користувалися землями, технічна документація на які не була оформлена належним чином. Є серед цих земельних ділянок і паї, які називають неуспадкованими. Тобто потенційні їх власники померли, а їх спадкоємці ще не скористалися своїм правом.

За словами Кіптілого, всі ці землі аж ніяк не заростали бур’янами. Їх орють, на них сіють. Але далеко не всі поспішають платити до бюджету за користування такою землею.

Суми, як говорить виконуючий обов’язки міського голови, обраховують мільйонами гривень.

Василь Кіптілий говорить:

— Коли нинішня міська влада всерйоз зайнялася цим питанням, то ми за голову ухопилися. Є підприємці, які не доплатили в бюджет по мільйону гривень. Мовляв, а як ми заплатимо, коли земля не оформлена належним чином, немає на неї технічної документації. Тоді ми повідомили таких горе-бізнесменів, що віддамо такі земельні ділянки більш добросовісним підприємцям, які швиденько за власний рахунок виготовлять необхідні документи. І одразу почався рух. З’явилося бажання в людей і документи виготовляти, і податки платити. Та й прокуратура цим питанням зацікавилася. Мені одне цікаво. Якщо я за три місяці додумався до того, щоб знайти ці землі, то невже цього не бачили керівники і чиновники, які працювали раніше?

Що ж, до кінця бюджетного року залишилося не так і багато часу. Подивимося, чи вдасться нинішній міській владі дійсно поповнити бюджет мільйонами гривень.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації