Вхід | Реєстрація

На Полтавщині викрили злочинну групу, яка займалась постачанням та збутом контрафактних тютюнових виробів

На Полтавщині викрили злочинну групу, яка займалась постачанням та збутом контрафактних тютюнових виробів

Детективи Бюро економічної безпеки Полтавської області, разом із оперативниками карного розшуку та під процесуальним керівництвом прокуратури, викрили групу осіб, які в 2023-2024 роках займалися незаконним транспортуванням, зберіганням і збутом контрафактного тютюну та цигарок з підробленими акцизними марками. Схему організувала жінка з Кременчука.

Про це розповіли у відділі комунікації поліції Полтавщини.

Під час обшуків виявили 100 кг тютюну, 4800 пачок цигарок, 4,5 тисячі цигарок у зіп-пакетах та 2200 сигаретних гільз. На всю продукцію наклали арешт. Розслідування ведеться за статтями 204 та 199 КК України.

Детективи вилучили цілий арсенал нелегальної продукції, яка зберігалася в різних місцях, організованих з метою її подальшого збуту. Йдеться про масштабну схему, яка охоплювала не лише транспортування контрафакту, але й його розповсюдження на ринку. Обсяги вилученої продукції підтверджують масштабність діяльності цієї групи.

Наразі слідчі займаються підготовкою до повідомлення підозр ключовим фігурантам справи, що пов'язана з незаконним обігом тютюнових виробів. Розслідування ведеться за статтями Кримінального кодексу, які передбачають як штрафи, так і позбавлення волі. За ст. 204 (незаконний обіг тютюнових виробів) передбачено штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень із конфіскацією товару. Стаття 199 (підроблені акцизні марки) передбачає більш суворе покарання — від трьох до семи років позбавлення волі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації