Вхід | Реєстрація

На Полтавщині відкрили меморіальну дошку першій олімпійській чемпіонці України Ніні Бочаровій

На Полтавщині відкрили меморіальну дошку першій олімпійській чемпіонці України Ніні Бочаровій

До 100-річчя від дня народження дворазової олімпійської чемпіонки (Гельсінкі, 1952), повному кавалеру ордена княгині Ольги, гімнастки Ніни Бочарової, в Супрунівці відкрили меморіальну дошку. Її встановили на фасаді Центру культури та дозвілля, а урочисте відкриття провели начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін та голова Полтавського обласного відділення НОК України Олександр Удовіченко.

«Ніна Антонівна – дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу, авторка унікальної вправи «поперечний шпагат на брусах». Вона стала першою спортсменкою в історії України, яка отримала орден Національного олімпійського комітету, – розповів Філіп Пронін. – Її життєвий шлях та професійна діяльність надихають покоління українських спортсменів. Пишаємося нашими земляками, їхніми успіхами, сильним характером і стійкістю. Вдячні обласному відділенню Національного олімпійського комітету України за ініціативу та сприяння у відкритті дошки».

Автором меморіальної дошки став Дмитро Коршунов. Незважаючи на те, що він не був знайомий зі спортсменкою особисто, він створив барельєф, керуючись її фотографіями. За цю роботу Коршунова нагородили подякою від Полтавського обласного відділення НОК України.

Також у цей день місцеві школярі взяли участь у спортивному заході, що відбувся в межах Європейського тижня спорту #BeActive. На шкільному стадіоні пройшла розминка, легкоатлетичний забіг, а закладу передали новий спортивний інвентар.

Того ж дня на подвір’ї Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського урочисто відкрили виставку «Досягнення олімпійців Полтавщини», яка також присвячена ювілею Ніни Бочарової. Виставка демонструє її досягнення як першої української олімпійської чемпіонки, яка завоювала дві золоті та дві срібні медалі на Олімпіаді в Гельсінкі. Представлені фотографії спортсменки, олімпійські медалі, грамоти, дипломи та спортивна екіпіровка з колекцій музею та самих чемпіонів.

Особливої уваги заслуговують знімки, на яких Ніна Бочарова виконує свій унікальний гімнастичний елемент – поперечний шпагат на брусах. Виставка триватиме з 24 вересня по 18 жовтня, працюючи щодня з 9:00 до 16:30.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації