Вхід | Реєстрація

У Решетилівській громаді виявилені порушення санітарних норм при утриманні свиней

У Решетилівській громаді виявилені порушення санітарних норм при утриманні свиней

На брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини начальник Полтавського районного управління Держпродспоживслужби Василь Паращенко розповів про проблеми добросусідства та порушення санітарних норм під час утримання тварин приватними особами.

Він повідомив, що до управління надійшло звернення від виконкому Решетилівської міської ради, яке стосувалося колективної скарги мешканців села Прокопівка на порушення санітарних норм при утриманні свиней одним із жителів. Для розгляду цього питання виконком створив комісії, до складу яких увійшли фахівці Держпродспоживслужби.

«Враховуючи, що тварини утримуються на приватній території громадянином (не суб’єктом підприємницької діяльності), а правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності визначає Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», дія зазначеного Закону не стосується фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання. Відсутні законні підстави для проведення позапланового заходу здійснення державного нагляду (контролю) у приватному домогосподарстві, яке не є суб’єктом господарювання, адміністративні санкції Головним управлінням не застосовувались», – розповів Василь Паращенко.

Головним управлінням Держпродспоживслужби Полтавської області, з метою з’ясування, чи вбачаються в даних повідомленнях ознаки правопорушень, передбачених ст. 251 чи іншими статтями Кримінального кодексу України, надіслано відповідний лист до Головного управління Національної поліції в Полтавській області для вжиття в межах наданих повноважень заходів реагування.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Решетилівка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації