Вхід | Реєстрація

П’ятьом землякам відкрили меморіальні дошки

П’ятьом землякам відкрили меморіальні дошки

Їх встановили на фасаді школи, яку в різні часи закінчували військові.

Минулої середи на подвір’ї Кобеляцького міського ліцею відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок колишнім випускникам цього навчального закладу: Олексію Кушніренку, Максиму Шевченку, Олексію Скрипнику, Миколі Ломову та Руслану Онікієнку.

На пам’ятний захід зібралися рідні й знайомі загиблих військовослужбовців, працівники міської ради та ліцею. Пропам’ятні плити встановили по обидва боки входу в навчальний заклад.

Перед присутніми виступив виконуючий повноваження міського голови Василь Кіптілий та представник Полтавського РТЦК та СП Віталій Білокінь.

Меморіальні дошки відкрили рідні загиблих військових. Присутні вшанували пам’ять полеглих захисників хвилиною мовчання, після чого вони поклали квіти до пропам’ятних плит.

Олексій Кушніренко народився 27 травня 1983 року. Працював заступником начальника Полтавської механізованої дистанції навантажувально-розвантажувальних робіт. Герой мав дружину, сина і доньку. Загинув у липні 2022-го на Харківщині, поблизу села Уди під час проведення розмінувальних заходів.

Максим Шевченко народився 22 лютого 1997 року. У 2019-му підписав контракт на проходження військової служби в складі 95-ї десантно-штурмової бригади. Захисник загинув 28 червня 2022 року поблизу міста Слов’янськ Донецької області. У нього залишилася дружна і донька.

Олексій Скрипник народився 24 березня 1976 року. Перед повномасштабною війною кобелячанин працював інспектором із охорони природно-заповідного фонду ландшафтного парку «Нижньоворслянський». 5 липня 2022-го Олексій разом із побратимами виконував бойове завдання в районі населеного пункту Вершина Бахмутського району та потрапив під ворожий обстріл. Серце військовослужбовця перестало битися на 46 році життя. У Героя залишились дружина і діти.

Микола Ломов народився 14 березня 1977 року. Наш земляк був учасником антитерористичної операції на Сході. Працював будівельником. 45-річний Микола Ломов загинув на Донеччині, поблизу Сіверська, у результаті танкового обстрілу.

У загиблого кобелячанина залишилися дружина і дві доньки.

Руслан Онікієнко народився 21 березня 1993 року. Із 2016-го Захисник служив у Нацгвардії на посаді начальника служби психологічного забезпечення військової частини.

3 січня минулого року в Кураховому, що на Донеччині, під час ворожого обстрілу офіцер НГУ загинув. Військовослужбовець мав дружину та 4-річного сина.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації