Вхід | Реєстрація

Для Дорошенка в Кобеляках не вистачило суддів

Для Дорошенка в Кобеляках не вистачило суддів

Редакція вже повідомляла про те, що минулого тижня в Кобеляцькому суді мали розпочати розгляд кримінальної справи, у якій головним фігурантом є колишній радник міського голови.

Але після певних процесуальних дій ситуація склалася так, що розгляд справи проведуть в іншому суді.

Як стало відомо, спочатку про самовідвід оголосила суддя Ірина Омельченко. Замість неї судити мала б Тетяна Тесленко. Але тут уже адвокат підсудного подав клопотання про відвід Тетяни Вікторівни. Це клопотання задовольнили.

Так, у штаті Кобеляцького суду є й інші судді. Але сенс проблеми в тому, що цю справу мають розглядати аж троє суддів, так звана колегія.
Чому така честь для екс-радника екс-міського голови?

Та немає ніякої особливої честі, є вимога законодавства.

У кримінальному судочинстві  визначено, що в суді першої інстанції колегіально судом у складі трьох суддів здійснюються кримінальні провадження щодо злочинів, за  вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше 10 років.

А якщо вірити виданню «Полтавщина», яке у свій час  у публікації під назвою «Привласнення землі на понад 4,2 мільйона гривень, вибивання уявних боргів та підпали: деталі справи «кримінального авторитета Дороша» цитувало прокуратуру Полтавської області, справу розглядатимуть одразу по кількох стаття Кримінального кодексу, які передбачають ув’язнення на термін до 12 років.

Мова йде про частину 5 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, організованою групою). Там — від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судитимуть екс-радника ще й по статті 189 Кримінального кодексу. А якщо провину доведуть, то санкція частини четвертої  цієї статті передбачає (цитата):

«4. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна».

Саме тому цю справу має розглядати колегія суддів із трьох чоловік.

А оскільки в Кобеляках такої «трійки» не знайшлося, то справу передадуть в інший суд.

У який — невдовзі дізнаємося і повідомимо наших читачів.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації