Вхід | Реєстрація

У Канавах сказилася корова

У Канавах сказилася корова

Випадок захворювання на сказ зафіксований у приватному домоволодінні. Тварина загинула.

Про цю подію повідомили співробітники кобеляцького підрозділу Держпродспоживслужби.

Факт загибелі саме від сказу підтвердив результат дослідження Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 26 вересня 2024 року.

Після цього випадку Канави отримали статус неблагополучного пункту по сказу.

Загрозливою зоною вважається територію сіл Водолагівка

Кобеляцької міської територіальної громади, Маячка і Ливенське Нехворощанської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області, а також Андріївка, Лозоватка Ляшківської сільської територіальної громади  Дніпропетровської області.

У неблагополучному пункті та загрозливій зоні проводиться розʼяснювальна робота серед населення з питань профілактики сказу серед людей та тварин.

При цьому потрібно нагадати, що в період із 9 по 13 вересня в Кобеляках проводились профілактичні щеплення домашніх тварин. Фахівці Держпродспожислужби кілька днів поспіль фактично чергували в різних місцях і проводили вакцинацію від сказу. Вакцинували безкоштовно, як завжди. Всього  протягом тижня щеплено  105 котів  і 125 собак. За словами ветеринарів, це зовсім незначна цифра, у порівнянні із їх можливостями. Але кобелячани, як і жителі більшості інших населених пунктів громади, не надто переймаються питаннями здоров’я і життя своїх домашніх тварин. У результаті, собаки, коти, а в даному випадку — корова, гинуть від сказу.

Хоча кампанія по вакцинації фактично не закінчується ніколи. Було б у власників тварин бажання та хоча б трішки відповідальності.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації