Вхід | Реєстрація

Кобеляцька «культура» не загине

Кобеляцька «культура» не загине

Повідомлення про те, що нинішній відділ культури Кобеляцької міської ради буде ліквідований, викликало жваве обговорення в соцмережах. Частина коментаторів взагалі вважають, що реорганізація, задумана владою, призведе до занепаду всіх закладів, пов’язаних із культурою. Саме через цей резонанс редакція знову повернулася до теми ліквідації.

Пояснення ми отримали від Аліни Горобець, керівника юридичного відділу Кобеляцької міської ради.

Вона розповіла:

— Одразу хочу наголосити, що ні про яке «знищення», «кризу», «занепад» чи інший негатив мова йти не може. Дані визначення мають виключно емоційну складову і далекі від реальності. Почну із передісторії. У свій час депутати дали протокольне доручення провести моніторинг фінансово‑господарської діяльності двох великих відділів — освіти і культури. Адже по відділу освіти було відкрито кілька кримінальних проваджень, а у відділі культури на балансі знаходилися Будинки культури, які вже багато років не функціонували. А списати їх без проведення ліквідації відділу було неможливо. Після проведення перевірки, у якій взяли участь як відповідальні працівники міськради, так і депутати, було прийняте рішення про доцільність ліквідації двох відділів і створення одного великого управління. До речі, рекомендації щодо доцільності утворення управління, що займатиметься питаннями освіти, культури і спорту у великих громадах, подібних до Кобеляцької, є й на офіційному сайті «Децентралізація». А в сусідній Білицькій громаді із самого початку є один-єдиний Гуманітарний відділ. І не загинули там ні освіта, ні культура.

Отже, будуть ліквідовані як відділ освіти, так і відділ культури. Натомість у Кобеляках буде створене Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту. Щодо скорочень посад, то зараз можна говорити виключно про одну посаду  керівника і, можливо, кількох бухгалтерів. Згідно із попередніми підрахунками, це зекономить від 400 тисяч гривень за рік. Наголошую, що припинення діяльності закладів культури чи освіти не передбачено. Звичайно, не рахуючи тих, які вже давно де-факто припинили свою діяльність.

Також Аліна Горобець підкреслила, що до 1 січня 2025 року функціонуватимуть обидва відділи — і освіти, і культури. А Управління запрацює вже з Нового року.

На посаду керівника новоствореного структурного підрозділу міськради буде оголошено конкурс.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації