Вхід | Реєстрація

Велика Британія запровадила санкції проти рф за використання хімічної зброї проти України

Велика Британія запровадила санкції проти рф за використання хімічної зброї проти України

Велика Британія оголосила про запровадження санкцій проти трьох російських установ і однієї особи через застосування російськими військовими хімічної зброї на українському полі бою. Це рішення викладено в офіційній заяві на сайті уряду Британії.

Як повідомляє Armyinform, зокрема, йдеться про використання хлорпікрину — речовини, яку Міжнародна організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) класифікує як хімічну зброю.

До санкційного списку потрапили підрозділи радіологічного, хімічного та біологічного захисту російських збройних сил та їхній командувач Ігор Кірілов, якого звинувачують у безпосередній причетності до використання хімічної зброї та поширення дезінформації.

Також під санкції потрапили два науково-дослідні центри Міністерства оборони Росії — 27-й і 33-й, які британський уряд вважає залученими до розробки хімічної та біологічної зброї.

«Ми не дозволимо, щоб такі кричущі порушення Конвенції про заборону хімічної зброї та міжнародного порядку залишилися безкарними. Велика Британія жорстко переслідує тих, хто несе відповідальність за ці жахливі хімічні атаки в Україні. Наша підтримка України є непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно», — заявив міністр оборони Джон Гілі.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації