Вхід | Реєстрація

У кобеляцьких освітян новий «старий» начальник?

У кобеляцьких освітян новий «старий» начальник?

У понеділок, 7 жовтня, по Кобеляках почала розповсюджуватися новина, яка претендує навіть на сенсаційність. Нібито колишній начальник відділу освіти Дмитро Жуган ухвалою суду поновлений на посаді.

У вівторок, 8 жовтня, ми по телефону зв’язалися із Дмитром Ігоровичем. Він підтвердив достовірність інформації.

Щоправда, зазначив:

— Так, у свій час я звернувся до Адміністративного суду із позовною заявою. І 4 жовтня суд задовольнив мої вимоги. Хоча в паперовому вигляду ухвалу, станом на сьогодні,  я ще не отримав. Але в міській раді вже мають судове рішення. І тепер зобов’язані його виконати.

Також Дмитро Жуган  розповів, що ухвалою суду він не лише поновлений на посаді. За його словами, суд ще й скасував конкурс на посаду начальника відділу освіти, котрий проводила міська рада. А ще — зобов’язав міськраду виплатити йому зарплату за період вимушеного прогулу. А це — близько 77 тисяч гривень із бюджету.

Нагадаємо, що конкурс на посаду начальника відділу освіти Кобеляцька міська рада провела в червні поточного року. Переможцем оголосили Світлану  Царичанську.  І 1 липня із нею підписали контракт на п’ять років.

А далі міська рада оголосила про те, що відділ освіти взагалі ліквідують і створять велике гуманітарне управління. І знову проведуть конкурс на посаду керівника нового структурного підрозділу міськради.

Хто зараз керуватиме відділом освіти?

Дмитро Жуган повідомив, що днями, маючи «на руках» ухвалу суду, прийде в міську раду і напише заяву на поновлення на посаді. А далі виконуючий повноваження міського голови Василь Кіптілий має видати відповідне розпорядження.

Що ж, як відомо, по українському законодавству звільнити із роботи людину, надто, чиновника, дуже важко.

І, як правило, у конфліктних ситуаціях люди просто пишуть заяви і йдуть із роботи. А той, хто починає судитися, навіть із владою, виграє і поновлюється на роботі. Та ще й отримує невиплачену зарплату.

У свій час це довела завуч ліцею №2 Таміла Шара-Махно. А зараз Дмитро Жуган підтвердив.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації