Вхід | Реєстрація

У пам’ять про Андрія Бережного відкрили меморіальну дошку

У пам’ять про Андрія Бережного відкрили меморіальну дошку

21-річний уродженець Придніпрянського загинув у травні цього року на Донеччині.

1 жовтня в селі Придніпрянське Кобеляцької громади відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю Андрію Бережному. Мітинг-реквієм пройшов на подвір’ї місцевого ліцею, у якому навчався наш земляк. Пропам’ятну плиту встановили на фасаді навчального закладу. Символічно урочистий захід провели в День захисників і захисниць України.

Перед учасниками мітингу виступили старший офіцер відділення рекрутингу, капітан Віталій Білокінь, виконуючий повноваження міського голови Василь Кіптілий, староста Придніпрянського старостинського округу Володимир Лебедєв і перша вчителька Андрія — Наталія Богомаз. Пам’ятну дошку відкрила бабуся Захисника — Аліса Бережна.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять земляка та поклали квіти до меморіальної дошки.

Особисті речі Андрія Бережного передали в шкільний історико-краєзнавчий музей.

Нагадаємо, що солдат Андрій Бережний із позивним «Туман» загинув 21 травня в районі села Нетайлове Покровського району Донецької області. Захисник  народився 15 липня 2002 року в Придніпрянському. Земляк закінчив Кобеляцький професійний аграрний ліцей.

З листопада минулого року перебував на контракті в Збройних Силах України.

24 травня в Горішніх Плавнях, у Козацькій церкві Пресвятої Покрови ПЦУ, відбулася панахида за померлим Захисником. Поховали Андрія  Бережного на Алеї Героїв міського кладовища. Герою було лише 21 рік.

До речі, ще на початку вересня під час засідання виконкому Кобеляцької міської ради були погоджені питання встановлення меморіальних дошок загиблим захисникам на території Світлогірського старостату. На фасаді приміщення Світлогірського ліцею встановлять пам’ятні дошки колишнім випускникам: Андрію Ярському, Руслану Перепелиці, Миколі Гордієнку, Віктору Демчуку, Віталію Хмарському та Сергію Матвієнку. На адміністративній будівлі Просяниківського сільського клубу — Олегу Гурову. Також три меморіальні дошки з’являться на приміщенні сільського клубу в селі Лівобережна Сокілка. Їх встановлять уродженцям населеного пункту: Олегу Рябцю, Андрію Михайлову та Руслану Таловирі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації