Вхід | Реєстрація

У Глобинській громаді провесли у отсанню путь Сергія Скапу, який боровся проти окупантів

У Глобинській громаді провесли у отсанню путь Сергія Скапу, який боровся проти окупантів

На щиті до рідного дому повернувся Герой, наш Захисник – житель с.Бабичівка Сергій Скапа.

Про втрату повідомила Глобинська міська територіальна громада у Facebook.

Згасло ще одне життя. Родина втратила найріднішого чоловіка, тата, брата, без якого у цьому світі – як без крил.

Сергій Володимирович Скапа народився у багатодітній родині 12 березня 1983 року у с.Кирияківка на Глобинщині. Закінчив місцеву 9-річну школу. З 17 років почав працювати у колгоспі – спочатку на різних роботах, а через рік, отримавши права, - трактористом. У трудовій біографії Сергія Володимировича – чимало сторінок. У пошуках кращого життя чоловік змінював місце роботи та працював на різних посадах: водієм, охоронником, слюсарем, трактористом-машиністом.

У 2006 році наш захисник створив сім’ю. Придбавши будинок, молоде подружжя переїздить жити до Бабичівки. Цьогоріч, 24 вересня, Сергій разом з дружиною Вітою перегорнули 18-ту сторінку подружнього життя. За цей час родина Скапів розбагатіла трьома дітками: Іваном, Анастасією та Станіславом.

10 січня 2023 року Сергія Скапу мобілізовано до лав Збройних Сил України. Для здобуття ґрунтовних знань з військової науки був направлений на навчання до Великобританії та Німеччини. Згодом з успіхом застосовував вивчену теорію на практиці, захищаючи свободу, незалежність і суверенітет України в тяжких визвольних боях. Мав звання молодшого сержанта. Займав посаду командира відділення штабних машин взводу зв’язку десантно-штурмового батальйону.

На превеликий жаль, 6 жовтня 2024 року Сергій Скапа загинув під час виконання бойового завдання. Сталося це в районі населеного пункту Нижній Клин Суджанського району, що на Курщині (російська федерація).

Вічна слава Герою і наша безмежна подяка!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Глобине | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації