Вхід | Реєстрація

Шкільний бюджет: від командних ігор до комфортних їдалень

Шкільний бюджет: від командних ігор  до комфортних їдалень
Таким бачить свій проект автор «MY SPORT DREAM»

Після трирічної перерви облрада відновила конкурс для школярів.

Із 15 вересня триває прийом проєктів на конкурс «Шкільний громадський бюджет Полтавської області». У рамках конкурсу учні загальноосвітніх навчальних закладів Полтавщини віком від 14 до 18 років можуть подавати проєкти, рекламувати їх та віддати свої голоси.

Мешканець Полтавської області, якому виповнилося 14 років, може проголосувати шляхом авторизації за допомогою системи «BankID», електронного цифрового підпису або «MobileID» не більше, ніж за три проєкти шкільного громадського бюджету.

Конкурс заснований Полтавською обласною радою і проводиться на умовах співфінансування з бюджетами місцевих рад у співвідношенні 50х50: до 250 000 гривень — з обласного бюджету та 250 000 і більше — з бюджетів місцевих рад.

За рахунок коштів шкільного громадського бюджету фінансуються проєкти, реалізація яких спрямована на покращення умов навчально-виховного процесу в закладах системи загальної середньої освіти. Прийом проектів завершується 15 жовтня.

Голосування за проекти розпочнеться 23 жовтня і триватиме до 7 листопада.

Станом на ранок 8 жовтня свої проекти подали 4 жителі Кобеляцької й Білицької громад.

Зокрема, Вероніка Дериземля, яка навчається в Білицькому ліцеї №1, бажає згуртувати учнів закладу за допомогою ігор. Її проєкт «Ритми єдності: соціальна згуртованість через командну взаємодію» вартістю 154 550 гривень передбачає закупівлю командних ігор для соціальної згуртованості учнів та вчителів, які проходитимуть під музичний супровід із використанням якісного обладнання.

На думку авторки ідеї, якісна музична апаратура допоможе створити позитивну атмосферу, сприятиме згуртуванню та підтримці ментального здоров’я, зміцнюючи взаємодію в шкільному колективі. Усього Вероніка планує придбати 9 ігор і комплект музичної апаратури.

Владислав Дикий із Бутенківського ліцею мріє про сучасний молодіжний хаб — «Світлиця». Проєкт за 249 900 гривень передбачає створення сучасного, комфортного та багатофункціонального молодіжного простору. Хаб має стати центром освітнього, виховного процесу навчального закладу. У ньому проходитимуть зібрання учнівського парламенту, конференції, семінари, концерти, патріотичні заходи, вечори старшокласників, ярмарки, кінопокази, батьківські всеобучі). У заходах братимуть участь учні, працівники школи, батьки, жителі громади, запрошені гості.

У освітньому закладі навчаються 401 учень, з них 21 внутрішньо переміщені особи, але облаштований простір з відповідними комфортними умовами, сучасним обладнанням та мобільними меблями для проведення шкільних заходів, репетицій та занять гуртків, комунікації, згуртування та інтеграції ВПО відсутній. Саме тому у Владислава і виникла ідея створити «Світлицю».

Максим Баранник із Шенгурівської школи бажає облаштувати волейбольний майданчик за 500 000 гривень.

Проєкт «MY SPORT DREAM» має на меті будівництво спортивної локації на місці застарілого майданчика. Облаштування локації сучасним покриттям та новим інвентарем дадуть можливість повноцінно займатися волейболом, розвивати спортивні здібності учнів на уроках фізкультури та в позаурочний час, підтримувати здоровий спосіб життя.

Застарілий майданчик не дає змоги якісно займатися спортом та готуватися до змагань з волейболу.

Цей проєкт розроблено для учнів та вчителів ліцею, а також для молоді й гостей села.

Софія Мищишина бажає створити комфортний простір шкільної їдальні Кобеляцького ліцею №2, де вона навчається. За 500 000 у навчальному закладі встановлять зручні сучасні меблі, розроблять яскравий дизайн.

Софія гостро відчуває потребу ремонту їдальні, оскільки заклад має старі меблі та вікна. Деякі столи ще 1976 року (з моменту відкриття школи). Стільці не відповідають стандартам та вимогам, оскільки призначені для актової зали. Тому необхідно замінити меблі в їдальні на сучасні, зручні, мобільні й комфортні. Також потребують поновлення посуд, вікна і покриття на підлогу.

Отож, слідкуйте за проєктами та підтримуйте ідеї школярів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації