Вхід | Реєстрація

Кобелячани і біличани ремонтували дороги самотужки

Кобелячани і біличани ремонтували дороги самотужки

Сезон ремонту доріг добігає кінця. А його підсумки засвідчують, що в поточному році і Білицька, і Кобеляцька громада обійшлися без співфінансування із Агенцією місцевих доріг. А допомагали владі виключно місцеві аграрії — від великого агрохолдингу до фермерів.

Днями Полтавська обласна військова адміністрація та Агенція місцевих доріг через ЗМІ прозвітували про те, скільки і де на Полтавщині відремонтували доріг.

Редакцію «ЕХО» зацікавив той факт, що в наведеній статистиці та інфографіці не фігурують ні Білицька, ні Кобеляцька громади. У той же час, ми знаємо і бачимо, що дороги в громадах таки ремонтували. За коментарем ми звернулися до відповідальних осіб обох громад.

Від Білицької громади ситуацію коментував заступник селищного голови Сергій Петров. Він пояснив:

— Так, у цьому році ми відійшли від принципу співфінансування із Агенцією місцевих доріг. Справа в тому, що на початку року нам ніхто не міг гарантувати саме співфінансування. Тому й було прийняте рішення працювати самостійно. До речі, наскільки мені відомо, так працювали не лише в Біликах. Більше того, чимало керівників громад взагалі виступають за те, аби дороги передали їм на баланс і вони самі їх обслуговували.

Як розповів Петров, протягом літнього періоду вдалося провести ямковий ремонт передусім на вулицях селища та автодорозі, що веде до траси Полтава-Олександрія.

Посадовець відзначив плідну співпрацю із місцевими агропідприємствами. Він сказав:

— Агрофірма  «Добробут» обіцяла провести ремонт дороги до Червоних Квітів. Вони це зробили. Голова фермерського господарства «Громада», до речі, депутат Полтавської облради Сергій Жук обіцяв відремонтувати проблемні ділянки дороги між Біликами і Кобеляками. І теж це зробив. Взагалі, назустріч владі йшли всі — і Петро Слоква, і Олександр Копелець-молодший, й інші фермери. Вони закупляли асфальт, виділяли техніку, трудилися їх працівники. За набагато менші кошти ми зуміли зробити більше. Раніше витрачали мільйони, зараз — сотні тисяч. Але ж результат є.

Схожий коментар надав і Сергій Омельченко, заступник Кобеляцького міського голови. Він теж нагадав, що міська рада зверталася до Агенції місцевих доріг на початку року. І теж у відповідь почули, що коштів немає.

Сергій Омельченко наголосив:

— Як на мене, зробити вдалося чимало. Хоча сума на ремонт доріг була виділена відносно невелика. Два із половиною мільйони гривень — це скромно, як по нинішніх цінах. Але ремонтували місцеві підрядники, ми — контролювали. І, як результат, «полатали» майже всі Кобеляки.

Водночас посадовець визнав, що влада мало уваги приділяла ремонту сільських доріг. Але пообіцяв:

— Так, ми розуміємо, що ремонтувати дороги потрібно не лише в Кобеляках. А між селами асфальт латали лише фермери. У наступному році ситуація зміниться. У кращу для сіл сторону.

Також чиновники говорять, що ремонт доріг самотужки обходиться втричі дешевше, аніж на умовах співфінансування.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації