Вхід | Реєстрація

Бійка, смерть, два кримінальних провадження

Бійка, смерть, два кримінальних провадження

Минулого тижня в Придніпрянському сталася надзвичайна подія, яка неабияк збурила місцеву громаду. Під час бійки, яка мала місце в центрі села, помер чоловік. І одразу в інформпросторі з’явилися різні версії.

У соцмережах, а також у приватних розмовах люди почали жваво обговорювати подію. Одна із найбільш «гарячих» тем:

«Чоловіка забили на смерть, а написали, що він помер від інфаркту».

«Поліцейські покривають вбивць. Справу хочуть «зам’яти»».

Один із чоловіків, з яким вдалося поспілкуватися редакції, озвучив свою версію події наступним чином:

— Та що, забили чоловіка. А вбивство визнавати не хочуть. Бо в начальника поліції через це будуть неприємності, із посади можуть зняти.

Пояснити, чому саме через бійку чи навіть вбивство можуть зняти із посади керівника відділення поліції, наш співрозмовник не зміг. Але від свого трактування події не відмовився.

Для того, щоб дізнатися, що ж відбулося в Придніпрянському, ми спочатку зв’язалися із місцевим старостою Володимиром Лєбєдєвим.

Володимир Миколайович пояснив:

— Я не був присутній на місці події під час самої бійки. Тому про її причини і перебіг нічого говорити не буду. Я прибув на місце, коли вже все закінчилося і один із місцевих жителів помер. Знаю, що на місце одразу привезли нашу медсестру, яка могла б надати першу допомогу до прибуття «швидкої». Але вона, на жаль, лише констатувала смерть. Щодо якогось «заминання» справи, то у мене такого враження немає. Адже такої кількості поліцейських, як було того вечора в селі, я давно не бачив. Чотири автомобілі приїхало, з десяток поліцейських прибули. І протягом наступного тижня поліцейські ще приїжджали, проводили оперативно-слідчі дії, допитували свідків. Здається, і відтворення події було. А кого там «покривати» взагалі? Не було серед ймовірних учасників бійки ні якихось багатіїв, ні чиновників.

Зв’язалися ми і з Юрієм Сулаєвим, начальником відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Полтавській області. Юрій Васильович, як виявилося, був добре ознайомлений із ситуацією в Придніпрянському.

Він розповів:

— Читав я і повідомлення в соцмережах з приводу трагедії в Придніпрянському. Причина появи чуток зрозуміла — брак комунікації із громадськістю. З цього приводу була розмова із керівником кобеляцьких поліцейських. Він виїжджав на місце, говорив із родичами померлого.

Зараз по факту ми можемо говорити про наступне. Поліцейські відкрили два кримінальних провадження. Перше — по факту смерті людини. Друге — за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». Особи учасників бійки встановлені. Тривають слідчі дії. Після з’ясування всіх обставин події, в тому числі і після заключення судмедекспертів, і можна буде говорити про остаточну кваліфікацію кримінальної події. До речі, причину смерті встановлюють не поліцейські, а медики. І, звичайно, громадськість може не сумніватися, що дана кримінальна справа буде передана до суду.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації