Вхід | Реєстрація

Найтепліше метеорологічне літо завершилося

Найтепліше метеорологічне літо завершилося

7 жовтня на Полтавщині офіційно закінчилося метеорологічне літо, повідомляє Полтавський обласний гідрометцентр. Цього року воно тривало 143 дні, розпочавшись 18 травня.

За даними синоптиків, температурний режим літнього періоду цього року був аномально високим – 21,4 – 22,4°C, що на 3,1 – 3,7°C вище норми. Червень, липень та серпень побили або наблизились до попередніх температурних рекордів, а добові максимуми було перевищено 10 разів.

Особливо спекотними виявилися перша половина липня та друга половина серпня, коли температура повітря сягала +35-37°C.

Літо також відзначилося надзвичайною посушливістю. Кількість опадів склала лише 30-80% від норми, а в Полтаві бездощовий період тривав понад 100 днів. Травень та липень були визнані найсухішими за весь період метеорологічних спостережень.

Через посуху та спеку рекордних значень досяг показник пожежної небезпеки. По всій області досі триває ґрунтова і атмосферна посуха.

Аномально теплим виявився і вересень. Його середньомісячна температура на 5°C перевищила норму і на 1°C побила попередній температурний рекорд.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації