Вхід | Реєстрація

А хто обробляє землю? Трактор!

А хто обробляє землю? Трактор!

Схоже, що нинішня кобеляцька влада таки серйозно налаштована на те, щоб нарешті навести порядок із використанням так званих невитребуваних паїв.
У вівторок, 15 жовтня, відбулося засідання постійної комісії міської ради із питань екології, природних ресурсів, земельних відносин та агропромислового розвитку.

Його провів голова комісії Микола Андрієнко. Під час засідання розглянули більше семидесяти питань.

Потрібно відзначити, що зараз депутати вже не голосують «пакетом» за виділення землі. Кожне питання розглядається окремо.

На початку засідання виникла дискусія між головою комісії Миколою Андрієнком та землевпорядниками міської ради.

Микола Іванович попрохав спеціалістів міськради в подальшому чітко вказувати статус земельної ділянки, розділяючи неуспадковані та нерозділені паї.

На засіданні були пристуні старости, які надавали детальну інформацію по кожній земельній ділянці. Далеко не всі заяви були задоволені. Особливо прискіпливо присутні розглядали заяви щодо згаданих невитребуваних паїв. Адже ці земельні ділянки, що не мали фактичного власника, оброблялися роками, а то й десятиліттями. І фермери чи приватні підприємці, які вирощували на цих землях зернові чи інші культури, отримуючи прибуток, не платили податків. При цьому чиновники не надто поспішали встановити їх особи і примусити платити податки в бюджет.

Як сказав один із присутніх:

– Як було раніше. Хто обробляє землю? Трактор! А трактор він сам податки не платить.

Між тим, як раніше зазначав виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий, суми несплачених податків досягали мільйонів гривень.

Якщо всі ці землі оформлять належним чином і примусять аграріїв платити за користування ними, то кобеляцький бюджет отримає суттєве поповнення.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації