Вхід | Реєстрація

У рамках програми USAID АГРО на Полтавщині підтримають розвиток переробки сільськогосподарської продукції

У рамках програми USAID АГРО на Полтавщині підтримають розвиток переробки сільськогосподарської продукції

Полтавська область є одним із лідерів у впровадженні проєктів за Програмою USAID АГРО. У співпраці з міжнародними партнерами в регіоні реалізується низка ініціатив, спрямованих на підтримку мікро-, малих і середніх агровиробників, крафтових підприємців, відновлення та модернізацію систем зрошення, а також збільшення потужностей для зберігання та переробки зернових і олійних культур.

Про це заявив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Під час зустрічі з місцевим бізнесом начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, його заступник Володимир Когут та менеджер розвитку ланцюгів доданої вартості Програми USAID АГРО Владислав Гуленко обговорили ще один важливий напрям співпраці – розвиток переробки сільськогосподарської продукції. Вони детально розглянули питання грантової програми, включно з процесом подачі заявок та очікуваними результатами.

«Додаткові інвестиції у промислову галузь Полтавщини – нові можливості для розвитку бізнесу. Це збільшення потужностей і обсягів виробництва, ринків збуту, а отже, посилення економічної стійкості», – наголосив Філіп Пронін.

Ініціатива передбачає реалізацію 40 проєктів в Україні на умовах співфінансування, де не менше 50% інвестує бізнес. Сума гранту – від 8 до 40 млн грн. Перевага надається підприємствам, які займаються переробкою овочів та коренеплодів, фруктів і ягід, зелені, м’яса, молока, меду, а також зернових, олійних, бобових культур для продовольчих, промислових і кормових цілей.

Владислав Гуленко розповів, що реалізація проєктів передбачає досягнення таких результатів: 

  • збільшення обсягів закупівлі та переробки сировини щонайменше на 25% протягом строку реалізації проєкту;
  • не менше ніж 10 (не менш ніж 30 для сектору зернових та олійних культур) нових ММСП-партнерів постачальників сировини отримали надійні системні та довгострокові канали збуту за конкурентними цінами протягом першого року реалізації проєкту;
  • збільшення продуктивності щонайменше на 25% протягом періоду реалізації проєкту з подальшою динамікою росту в наступні роки;
  • розширення каналів та ринків збуту готової продукції переробки.

Порушили й інші актуальні питання, які в умовах війни турбують бізнес найбільше. Насамперед це мобілізація та процес бронювання працівників. Переконаний, що завдяки ефективній комунікації та синергії зусиль нам вдасться досягти балансу.

Також 30 жовтня 2024 року Програма USAID АГРО проведе додатковий передзаявочний онлайн-семінар.

Більше інформації про проєкт – https://www.business.diia.gov.ua/news/hranty-na-rozvytok-pererobnykh-potuzhnostei-dlia-ahrarnykh-pidpryiemstv.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації