Вхід | Реєстрація

Податківці проводять виїзні рейди

Легалізація найманої праці останнім часом є найбільш актуальною частиною роботи податківців міста. Деякі суб'єкти господарювання намагаються приховати реальну кількість робітників або розмір їхньої заробітної плати. Більшість таких порушень спостерігається в діяльності приватних підприємців. Практика показує, що в легалізації трудових відносин незацікавлені саме роботодавці. Причина - законодавча вимога сплати 50% від ставки фіксованого чи єдиного податку за кожного найманого працівника та високий рівень нарахувань на заробітну плату найманих працівників до соціальних фондів. Саме вони суттєво зменшують реальні заробітки роботодавців.
Однією із форм роботи по легалізації заробітної плати є рейди, які постійно проводять податківці міста спільно з ЗМІ по місцях здійснення господарської діяльності підприємцями.
Останній рейд було проведено 6 квітня. Податківці проводили обстеження магазинів, закладів громадського харчування та перукарень міста. Загалом було перевірено 14 місць здійснення діяльності суб'єктами господарювання - приватними підприємцями. Результати виявились незадовільними, податківці встановили багато порушення, зокрема 16 громадян які працювали без оформлення трудових відносин з підприємцями
До усіх порушників будуть застосовані штрафні санкції і їм доведеться виправити свої помилки. То чи не варто замислитися, що краще - чесно працювати думаючи не тільки про себе а і про свою державу та рідне місто, чи жити у постійному напруженні, від когось ховатися, виправдовуватись, а потім ще й сплачувати штрафи.
А громадянам, які погоджуються працювати без офіційного оформлення трудових відносин, варто, нарешті, зрозуміти: вони ризикують не лише бути звільненими без оплати виконаної роботи, а ще й залишитися у майбутньому без пенсії. Тож, мабуть, не варто найматись на роботу до занадто "економних" роботодавців.

Автор: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Полтаві


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2010, 13:38 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації