Вхід | Реєстрація

Полтавці - переможці першого туру Чемпіонату України з картингу

Цього уїк-енду Полтава стала столицею українського картингу. На міському картодромі «Лтава» відбувся перший тур Чемпіонату України з цього виду спорту. Перемогу за кермом болідів виборювала шестирічна Руслана Базавлук з Краснодону, яка цього року вперше сіла за кермо:
 - Во сколько в первый раз села за руль?
- В шесть.
- В будущем будешь становиться гонщицей?
- Да!
Значно доросліші юнаки, які беруть участь у цьогорічному Чемпіонаті України, не проти участі дівчат, але попереджають: «Легко – не буде!». Якщо, звісно, хочеш дістатися «Формули 1» – заповітної мрії кожного гонщика:
- Ребра болят все время. Перед гонкой нервничаешь, а перестаешь – только когда садишься в машину.
- В «Формулу 1» планируем!
- Разве что на «Формулу 1»!
Спостерігачів за майбутніми гонщиками «Формули 1» зібралося не багато і все через відсутність належної реклами. Глядачі скаржилися на організаторів і державу в цілому:
 - Во-первых, не сильно оно освещается. Я даже в интернете не нашел, будут ли сегодня соревнования. Хорошо, нашел телефон картодрома.
- Мало информации просто было по поводу финала. Если было бы больше информации и обявлений, то было бы и больше болельщиков.
- Нужно чтобы государство повернулось к детям лицом, а не спасало наркоманов, которых само сначала развело!
Саме відсутність належного державного фінансування, як запевняв присутній на змаганнях представник міської влади, і завадило широко розрекламувати проведення у Полтаві першого туру Чемпіонату України з картингу.
«В этом году еще не принят бюджет, и очень трудно находить деньги по 1/12 для проведения соревнований такого уровня. Мы стали свидетелями того, что сегодня очень мало зрителей, но мы беремся исправить это. На следующий тур, который будет у нас летом, мы думаем наполнить трибуны и уже знаем, как это сделать!», - повідомив начальник міського управління сім’ї, молоді і спорту Ігор Кислов.
Разом з ним на брак державної підтримки жалівся і генеральний секретар Федерації картингу України. За його словами, один лише болід коштує 9500 євро, а запчастини до нього і екіпіровка недешеві, бо виготовляються в Італії. А тому, як визнав Іван Кияниченко, дуже багато учасників просто «не потягнули» чемпіонат фінансово. Натомість, врятували маленькі спортсмени.
«Количество учасников по сравнению с прошлым годом сохранилось на том же уровне, но только за счёт новых участников», - повідомив секретар Федерації картингу України. Тренери також запевняли, що цей вид спорту в державі виживає лише за рахунок батьків маленьких спортсменів.
«Фінансування відбувається лише за рахунок родичів і спроможності клубу», - пояснив полтавський тренер Ігор Баранник, але запевнив, що не віддає преференцій дітям, батьки яких більш забезпечені.
Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко, який завітав на Чемпіонат, гарантував, що буде робити все можливе для розвитку цього виду спорту на Полтавщині.
«Будемо робити все для того, щоб наші школярі і ентузіасти цього виду спорту мали всі необхідні можливості і матеріальну базу. Потрібно і організаційні заходи проводити для того, щоб цей вид спорту розвивався», - пообіцяв новий полтавський губернатор.
Окрилена цими гарантіями полтавська команда перемогла за підсумками першого туру, який відбувся на картодромі «Лтава». Наступний тур Чемпіонату України відбудеться 9 травня у Донецьку.
Ольга Подимай, Михайло Діденко, телеканал ІРТ.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2010, 14:03 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації