Вхід | Реєстрація

Стартував фестиваль класичної і сучасної музики

У концертній залі ОЦЕВУМу успішно стартував фестиваль сучасної і класичної музики «Дні Миколи Лисенка у Полтаві». Розпочав його український народний оркестр «Мамай» під керівництвом Заслуженого працівника культури, директора Полтавської обласної філармонії Миколи Жорнового виконанням маршу «Богдан Хмельницький» Якова Орлова.
Музиканти піднесено грали кожний концертний номер програми, намагаючись донести до поціновувачів української музики всю чарівність, ніжність і неповторність української пісні, творів фундатора нашої класики - Миколи Лисенка, його земляка Олександра Білаша. Порадував оркестр і «Купальською сюїтою» у чотирьох частинах, яку написала композитор, голова Полтавського обласного осередку Національної спілки композиторів України, викладач музичного училища ім. Миколи Лисенка Тамара Оскоменко-Парулава.
Полонили слухачів солісти філармонії - лауреат Міжнародного конкурсу Ігор Година (баритон), Лідія Кретова (сопрано), Василь Панчук (баритон), Заслужена артистка Валентина Колісник (альт). Кожна пісня у їхньому сольному виконанні, дуетом чи у складі тріо «Вольниця», «Козачка» сприймалися вдячними слухачами, як апофеоз безсмертного народного чи композиторського творіння. Не обійшлося і без «пирогів з сиром», «Пісні кошового отамана», про «гроші, що були у коморі» дуету «Куми».
Бурхливі оплески, квіти солістам і диригенту красномовно говорили про високу оцінку глядачами неперевершеної майстерності філармонійців.
Родзинкою фестивалю став інформаційний стенд у фойє ОЦЕВУМу з історією виникнення назви оркестру, символікою, запозиченою із легенд про козака Мамая, фотографіями ведучих солістів.
Сьогодні пройде концерт «Композитори Полтавщини для дітей та юнацтва» у залі дитячої музичної школи № 1 імені Платона Майбороди силами вихованців дитячих музичних шкіл № 1,3 та «Малої академії мистецтв» імені Раїси Кириченко.

Автор: Лідія Черпакова, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 10:43 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації