Вхід | Реєстрація

Капость

Понеділок видався непривітним і похмурим. Буденний робочий день нічим не відрізнявся від інших. Пообіді я прийшла з чергового інтерв’ю і вже вмостилася за ноутбуком, щоб почати писати матеріал. Однак хронічна Інтернет-хвороба примусила мене спочатку «на хвильку» заглянути на сайт «ЕХО» та до соціальної мережі «Вконтакті». Клацаючи мишкою з посилання на посилання, нестримно захотілось якось підняти собі настрій. А якщо зробити якусь капость, подумала я, розглядаючи свою персональну сторінку. Ну, наприклад,... сьогодні народитись. Для цього якихось особливих дій проводити не потрібно — просто змінити дату свого народження в Інтернеті. Дивно, як все просто. Чотири цифри, — день, місяць, — і всім миттєво з’явиться нагадування, що я сьогодні народилась!
Натискаю кнопку «ред.» і пишу: 12.10. З цієї секунди кожному користувачу «Вконтакті», який зарахований до моїх друзів, з’явиться повідомлення, що сьогодні я святкую своє народження. Почекала хвилин п’ять — ніхто не вітає, ну, думаю, і грець з ним. Починаю працювати і забуваю про неуспішну спробу потішитись.
Через півгодини хтось телефонує на мобільний, не відволікаючись від роботи, беру слухавку.
— Алло, Любочка! Дорогая, поздравляю тебя с Днем рождения, желаю тебе всего наилучшего, чтобы…- впізнаю голос своєї однокурсниці Лєни, з якою разом навчались в університеті.
Вона не телефонувала вже кілька тижнів, тому радію, що у неї знайшовся привід для дзвінка. Пояснюю, що змінивши дату народження я хотіла підняти собі настрій. Мою Лєнку ця ситуація розвеселила і вона пообіцяла надіслати (по тому ж таки Інтернету) запис Євгенія Гришковця під назвою «Настроение улучшилось». Через мить отримую файл.
«И наступает долгожданная весна, и ты достаешь из шкафа свой любимый пиджак, который не надевал с осени, — розповідає з ноутбука Гришковець. — Наде­ваешь его и чувствуешь, что что-то шелестит в кармане. Достаешь, а это сто рублей. Чепуха, ерунда. Эта бумажка лежала там с осени, а настроение улучшилось!..»
Далі відкриваю свою сторінку і на «стіні» (так називають місце, де всі твої друзі можуть тобі щось не тільки написати, а й намалювати в Інтернеті) бачу ще два повідомлення з привітаннями. Дрібниці здавалось би, а настрій піднімається :)
Коли тебе вітають у твій справжній День народження — ти сприймаєш це за належне. Тобі звичайно приємно, але як не як, ти цього очікував. А тут, ні сіло, ні впало, скільки привітань, повідомлень, дзвінків!
— Любаш, у тебе правда сьогодні днюха? — дивується Льоха.
— А ти як думаєш? — загадково питаю я.
У друга постало питання: чому нагадування на його мобільному не співпадає з датою мого народження в «неті». Однак велика кількість привітань на моїй сторінці переконує Льоху, що «заглючив» таки телефон і він надсилає привітання.
Подруга дитинства Сніжана теж привітала, однак через 10 хвилин написала, що мережа «Вконтакті» збила її «з толку», адже вона пам’ятає іншу дату народження. Зі святом привітала колега з редакції, яка нещодавно почала працювати у колективі: вона намалювала чарівне графіті з повітряними кульками.
Як підсумок, за день я отримала теплі і щирі привітання від п’ятнадцяти осіб, за що їм безмежно вдячна. Під вечір мене почала «гризти» совість, що я набрехала друзям та знайомим, однак хочу їх запевнити, що всі поздоровлення я сприймала з задоволенням і раділа їх появі, тому прохаю не забути мене привітати і наступного разу. Не ображайтеся, якщо й у той день моє святкування буде несправжнє:) Можливо, саме ваше привітання підніме настрій, а побажання додасть цілеспрямованості. А якщо ви зміните свої чотири цифри, я теж з радістю вас привітаю.
Ми часто потребуємо підтримки не у день свого народження, а навпаки — коли важко і нерадісно на душі. Вітайте один одного без приводу і настрій ваш покращиться!
Останньою мені написала двоюрідна сестра Наталя, яка нині проживає за кордоном: «Ты чего это дату рождения неправильную написала?» Наталя єдина, хто відразу помітив мою капость. Що ж, рідню не обдуриш.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 11:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації