Вхід | Реєстрація

Визначили переможців у традиційному міському конкурсі юних поетів і прозаїків

Цього року він мав свої особливості. «Велика Вітчизняна в історії мого роду і народу» – такою була провідна тема дитячих творів.
Подібні конкурси у переддень Перемоги вже не один рік проводить міське управління освіти спільно із літературною студією Міського клубу ветеранів війни і праці. Цьогоріч дитячі вірші та проза з'явилися внаслідок спілкування двох поколінь - підростаючого та тих, хто пройшов війну.
Наталя Кузьменко, учасниця конкурсу, учениця 9 класу СШ № 20:
- Спілкування було настільки щирим, настільки вражаючим за кількістю подій, стільки емоцій, стільки образів - дуже вражаюче, що в його результаті народилася поезія.
Поезія Наталії Кузьменко «Ветерани» присвячена всім, хто зміг перемогти спочатку себе, а потім і у війні, дістати, вирвати цю довгоочікувану перемогу, - розповідає дівчина. А для декого зустрічі із героєм Радянського Союзу Кузьмою Нездолієм вилилися у власну поетичну збірочку.
Марина Колеснік, учениця 8 класу гімназії № 9, конкурсантка:
- Учнями 8 класу гімназії № 9 було створено творчий доробок «І знову весна» українською, російською та англійською мовами.
Такий зв'язок поколінь необхідний для всіх, - переконані не лише діти та вчителі, а й самі ветерани.
Віктор Павлов, ветеран, учасник бойових дій:
- До мене приходять учні 33 школи, я біля неї проживаю. Цього разу діти мене привітали, проговорили майже 4 години, цікавилися усим. Дітям з ветеранами обов'язково потрібно зустрічатися.
Перші місця у конкурсі посіли: у номінації поезія - учні 28-ї, а у номінації проза - 24-ї школи.
Переможців нагородили грамотами міського управління освіти та подарунками від міської влади.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 11:58 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації