Вхід | Реєстрація

З першого червня у Полтаві розпочинає роботу пересувний флюорограф

Його роботою, крім кожного району міста, планують охопити й віддалені куточки. Підбиваючи підсумки місячника боротьби з туберкульозом, на засіданні протиепідемічної комісії міськвиконкому обговорювали й графіки роботи устаткування, і співпрацю медиків міста та керівників організацій та підприємств, а також підтримку владних структур для ефективної профілактики цього небезпеченого недуга. Рівень захворюваності на туберкульоз у місті в порівнянні з минулим роком зменшився, проте заспокоюватися, наголошував головуючий засідання, заступник міського голови Олександр Русін, зарано.
Боротьбу з туберкульозом у Полтаві ведуть постійно, зазначають спеціалісти, однак за час додаткових заходів в рамках місячника боротьби з цієї хворобою вдалося збільшити обсяги її виявлення, а це означає, що сотні людей позбулися небезпеки наразитися на це захворювання. У виявлених хворих за успішного лікування з’явився шанс на продовження повноцінного життя. Медики відзначають: допомогли засоби масової інформації, волонтери, освітяни.
Марія Катеринчкук, завідуюча епідвідділом міської СЕС:
- У нас покращилися показники по виявленню серед дітей. 35 проти 16 за минулий період.
Місячник боротьби з туберкульозом завершився, проте завдань як для медиків, так й для керівників підприємств, залишається багато. Як говорили на засіданні протиепідемічної комісії у міськвиконкомі, за оцінками експертів, рівень стабілізації ситуації із захворюванням можна буде констатувати тільки через 10 років. Медиків наразі турбує й той факт, що хвороба останнім часом вражає людей працездатного віку: до сорока років. Тож актуальним залишається питання ранньої діагностики. Плануючи подальшу роботу, лікарі мають наміри навантажити пересувний флюорограф: понад 9 тисяч виїздів має здійснити техніка. Нині разом з головами та представниками селищних рад, керівниками організацій та установ складаються графіки роботи флюорографа, які будуть оприлюднені у всіх засобах масової інформації міста. Єдина умова міської влади – чітка організація дій всіх учасників процесу, а також – увага на проблемні верстви населення: переселенців, безхатченків, хворих на СНІД та наркозалежних.
Олександр Русін, заступник міського голови:
- Буває в організаціях довели графіки, й забули, а треба проконтролювати, аби кожний передивився свої санітарні книжки, щоб отримав графіки на руки. Звертаю увагу на це районних профільних комісій.

Автор: Світлана Піскова, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 12:12 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації