Вхід | Реєстрація

День цивільного захисту в полтавській ЗОШ № 19

До полтавської ЗОШ № 19 завітали педагогічні працівники навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності з дев’яти областей України.
13 квітня до загальноосвітньої школи № 19 завітали педагогічні працівники навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності з дев’яти областей України. Не випадково саме ця школа приймала гостей, адже вона визначена кращим закладом по Октябрському району з підготовки та навчання дітей основам безпеки, а також опорним навчальним закладом з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Перебуваючи в стінах школи, педагогічні працівники мали змогу ознайомитися з навчальним кабінетом «Цивільної оборони та основ безпеки життєдіяльності». Директор школи Катерина Манько відмітила, що кабінет поєднує в собі навчальні та методичні функції, на його базі здійснюється навчання як педагогів, так і учнів, проводяться виховні години з питань безпеки життєдіяльності. Основне завдання діяльності кабінету - здобуття педагогами й учнями знань, умінь та навичок безпечного життя, навчання безпечної поведінки як під час навчально-виховного процесу, так і в повсякденному житті, сприяння підвищення методичної, педагогічної майстерності педагогів з питань безпеки життєдіяльності, пропаганди здорового способу життя. Кабінет оформлений матеріалами навчального та методичного характеру, оснащений відеотехнікою, телевізором, комп’ютерами, що дає змогу зробити процес навчання сучасним та цікавим.
Педагогічний колектив школи постійно працює у напрямку формування у дітей культури безпеки. Не лише під час уроків, а й в позаурочний час вчителі приділяють велику увагу питанням безпеки життєдіяльності. Для цього систематично використовуються плакати, пам’ятки, технічні засоби навчання, якими оснащені класи, відеоматеріали з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.
Особливості підготовки та проведення Дня цивільної оборони в загальноосвітній школі №19 педагогічні працівники дізналися від заступника директора з навчально-виховної роботи Лідії Дзюбкіної Вона відмітила, що проведення Дня цивільної оборони в школі сприяє закріпленню отриманих учнями теоретичних знань при вивченні предметів «Основи безпеки життєдіяльності», «Основи здоров’я», «Захист вітчизни», виробленню в них уміння та навичок чітко діяти при виникненні надзвичайних ситуацій для збереження власного життя та здоров’я. Крім того, був продемонстрований фільм про проведення Дня цивільної оборони в школі в 2009 році.
Цікавими для гостей школи були й фрагменти виступу агітбригади «Юних інспекторів руху» та комплексної естафети, під час якої старшокласники змагалися у вправності одягання протигазу, захисного костюму, подолання перешкод та надання першої медичної допомоги.

Автор: Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2010, 12:50 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації