Вхід | Реєстрація

Призовників Полтавщини провели до армії з подарунками

Вчора на подвір’ї обласного військкомату урочисто провели юнаків до лав Збройних Сил України. Новобранці віком від 18 до 24 років скоро пізнають особливості солдатських буднів.
Керівники міста й області побажали хлопцям з честю виконувати громадянський обов'язок, з напутнім словом виступили батьки майбутніх захисників Вітчизни. Єпископ Полтавський і Кременчуцький Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Федір окропив новобранців свяченою водою. Він вручив кожному з них по маленькій іконі Божої Матері, яка супроводжуватиме юнаків протягом військової служби.
Під час мітингу учасники Полтавського обласного військово-спортивного центру «Воїн» продемонстрували елементи рукопашного бою. Бійці спеціального підрозділу військової частини 3052 внутрішніх військ МВС (м. Полтава) показали дійство - захват машини та її звільнення з елементами стрілянини та рукопашного бою.
Від облдержадміністрації призовникам вручили символічні подарунки: блокноти, в яких можна записати телефони та адреси армійських друзів, та конверти, щоб відправляти листи рідним і коханим.
Закриття урочистостей відбулося під звуки військового оркестру під керівництвом майора Сергія Цюмана. Потім учасники заходу подивились концерт за участю творчих колективів Полтавського міського будинку культури.
До речі, обсяги призову для ЗС України на Полтавщині цьогоріч збільшилися (з 707 осіб 2009 року до 735 навесні 2010 року). Загалом, восени на Полтавщині призвуть 930 юнаків, з яких для ЗС України - 735 осіб, для внутрішніх військ МВС України - 170 осіб та 50 для державної спеціальної транспортної служби.
Зокрема, 21,3% призовників служитимуть у військових частинах, які розташовані на території Полтавської області. Інші - 78,7% - за межами.
Для проведення призову на Полтавщині у квітні-травні передбачено виділити з держбюджету 59 тис. 985 грн.

Автор: www.studclub.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2010, 12:08 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації