Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах буде парк Матері

13 жовтня відбулася чергова сесія Новосанжарської селищної ради. На ній депутати розглянули кілька питань і завершили її у рекордно короткі строки.
Селищний голова Андрій Река розпочав сесію з приємного — привітав із Днем народження депутата селищної ради Михайла Шуліпу. Потім, переконавшись, що на засідання прибули 21 з 29 депутатів, Андрій Олександрович розпочав розгляд питань порядку денного. Їх цього разу виявилося всього п’ять. Розпочати депутати вирішили з останнього — розгляду заяв та звернень. Заяв виявилося аж 85 і всі вони стосувалися приватизації землі. Андрій Река запропонував депутатам розглянути їх у робочому порядку і довго на них не зупинятися. Тож далі надійшла черга звернень. Звернення було одне, але досить-таки цікаве. Селищний голова, не гаючись, зачитав його депутатам. Якщо коротко, то у написаному на двох листках ішлося про майбутній парк, який невдовзі планують розбити навпроти Новосанжарського НВК. Автори звернення — учні, їх батьки та вчителі навчального комплексу — зверталися до Андрія Реки із пропозицією назвати майбутню окрасу Нових Санжар «парком Матері». У цьому парку, пишеться в листі, можна розташувати і портрети героїв‑новосанжарців. Під листом було 162 підписи. Тепер Андрій Олександрович запитував депутатів — чи затвердять вони нову назву? Сам мер, здається, остаточно відмовився від своєї попередньої ідеї — «Парк борців за свободу та незалежність України», і цілком підтримував щойно запропоновану. Не заперечували і депутати. За що і проголосували. Окремо вирішили створити комісію та провести конкурс на кращі віршовані рядки про матір, які пізніше можуть з’явитися на вході до парку Матері.
Надалі депутати надовго не затягували засідання. Заслухали та затвердили два бюджетних питання. Переглянули тарифи на воду для «інших споживачів», тобто не для простих жителів селища, а організацій, установ та іже з ними. Тепер кубометр води коштує для них не 10,20 грн., а 17,34 грн.
Далі депутати розглянули пропозиції виконкому щодо основних заходів соціально-економічного розвитку Нових Санжар на 2010 рік. У переліку було заплановано ну ду-у-у-же багато — ремонти вуличного освітлення і доріг, обладнання пунктів роздільного збору сміття, благоустрій парку та інших територій селища, закупівля нової техніки і так далі. Але все це поки що лише у планах і в реальності коштуватиме близько 3,5 мільйонів гривень.
—Але будуть гроші, чи не буде, — висловися Андрій Река, — а прийняти нам ці пропозиції треба. Щоб коли нам раптом дадуть кошти, ми одразу знали куди їх витратити.
Завершилася сесія на мажорній ноті. Депутат Ігор Нещадим, який водночас є старостою «Парку батьків та дітей початку третього тисячоліття», повідомив, що у селищі народилося вже чимало малючків, батьки яких бажали б посадити дерево на честь своєї дитинки.
—Нема нічого приємнішого, ніж саджати дерева на честь діток, — посміхнувся Андрій Река. — Давайте зберемо батьків у найближчий підходящий день і досадимо нові ряди нашого парку.
На тому сесія і закінчилась. Цього разу знову без суперечок і скандалів. Що останнім часом вже стає традицією.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 12:44 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації