Вхід | Реєстрація

Весняний вечір високого мистецтва

Весняний вечір високого мистецтва
У суботній вечір, 17 квітня, у Міському палаці культури вишукано раділи і страждали 9 скрипок. У Кременчуці небагато рафінованої духовної поживи, але щороку поціновувачі мистецтва відводять душу на концерті народного ансамблю «Скрипки Кременчука».
«Скрипки Кременчука» – це 9 елегантних пані на чолі з Вікторією Білецькою та концерт­мейстер Володимир Білецький. Ансамбль  – гордість Кременчука, має чимало нагород міжнародного рівня.
У залі – аншлаг. Тут панують тиша й передчуття естетичної насолоди. На сцену виходять скрипальки, ніжні пальці кожної тримають смичок, він пливе по струнах... Мить  – і ти опиняєшся в іншому, вишуканому, світі! Заплющуєш очі, щоб кожною клітиною своєї душі відчувати сюїту Генделя, і повністю розчиняєшся у цій неземній музиці…
Лунає «Адажіо» Томазо Джованні Альбіноні. Все зливається в єдиний неповторний витвір високого мистецтва. У ньому немає дрібниць, адже кожна деталь грає свою особливу роль. Публіка зачаровано й жадібно дослухається до кожного звуку: Брамс, Штраус, Хачатурян, Вітторіо Монті…
Після завершення концерту глядачі аплодували стоячи і довго не відпускали скрипальок, адже так не хотілося, щоб закінчувалося свято. А ансамбль на подяку виконав «Угорський танок № 6» німецького композитора Йоганеса Брамса.

Автор: Анна Ліщук, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації