Вхід | Реєстрація

Разом із «Журавлиним ключем» до Полтави злетілися артисти з усієї України

Разом із «Журавлиним ключем» до Полтави злетілися артисти з усієї України
Цьогоріч п'ятий, ювілейний, фес-тиваль-конкурс композиторів «Журавлиний ключ» зібрав під своїм крилом найталановитіших композиторів, вокалістів, інструменталістів та аранжувальників. Розпочався він 1 квітня і тривав аж до 18 квітня, завершившись вибуховим фінальним гала-концертом у міському Будинку культури.
Оскільки захід був присвячений 65-річчю Великої Перемоги, тематика пісень була відповідною. Відкрила концерт москвичка, заслужена артистка Росії Ірина Шведова, родом з Полтави. Своїми піснями вона викликала у слухачів сльози радості та печалі, примусила разом пережити свята і будні фронту, пройнятися почуттям кохання під свистом куль.
Учасникам не встановлювалися вікові обмеження — цікаві вокальні та аранжувальні знахідки демонстрували як діти, так і дорослі. Не було кордонів і для жанрів — з класичним оперним виконанням чудово уживався поп, рок, а також хіп-хоп.
Вразила своєю чарівністю Анна Молчанова у ролі Наталки Полтавки, виконавши оперне соло «А я дівчина полтавка». З надзвичайним натхненням на фортепіано виконав композицію «Морський пейзаж» юний піаніст і композитор, можливо, майбутній «Ігор Крутой» Богдан Матвійчук.
Ну, а безперечними лідерами фестивалю стали гості з Донецька — Дмитро Федоров і Євген Васькін. Цікаво, що останній (він же переможець конкурсу і володар Гран-прі) взагалі брати участь у конкурсі не збирався. Умовив його молодший колега Дмитро, артист Донецького обласного академічного українського музично-драматичного театру. Заявив, що сам на конкурс не поїде. Хоча обидві кандидатури виявилися більш ніж достойними — оксамитовий тембр Дмитра неначе з минулої епохи і драматизм виконання пісні «Ти моя мелодія» пронизала до глибини серця і змусила ковтати сльози, які раптово набігли… Коли затихли звуки пісні — хлинули аплодисменти. Співак отримав звання лауреата і став володарем диплома першого ступеня. Колега теж не підвів: пісня «Как молоды мы были» у виконанні Євгена Васькіна змусила молоді і зрілі серця битися в унісон, об'єднуючи думками про плинність часу, і принесла виконавцю Гран-прі.
Натхненником і організатором фестивалю від самого заснування є полтавський композитор Віктор Журавель. Було видно, що він надзвичайно задоволений результатом.
— Дуже приємно, що фестиваль дозволив знайти в Україні так багато великих і маленьких талантів, — зауважив Віктор Васильович. — І що всі вони з'їхалися саме до Полтави.
Не обійшлося і без сюрпризу — закривав фестиваль заслужений артист України Олександр Тищенко власними авторськими піснями та декламуванням віршів Тараса Шевченка.

Автор: Олександра АНДРІЄЦЬ, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2010, 13:58 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації