Вхід | Реєстрація

У Комсомольську грали і співали

У Комсомольську грали і співали
Нещодавно на Полтавщині відбувся трьохденний всеукраїнський фестиваль
«Козацькі сурми», з якого кобеляцькі артисти привезли два дипломи
та купу приємних вражень. Дійство проходило у Комсомольську 9-11 жовтня.
У минулому році захід мав статус обласного свята, а в цьому організатори перекваліфікували його у фестиваль.
З Кобеляк на фест відправилось 16 чоловік, які є учасниками вокального ансамблю «Кобеляцькі джерела» та самодіяльного ансамблю «Ворскла». Керівником обох ансамблів є Валентин Прядко, якого двічі викликали на сцену, щоб вручити дипломи.
Проживали кобеляцькі артисти у готелі на березі Дніпра. Гарне обслуговування, неймовірні краєвиди та відмінна організація фестивалю склали чудове враження про поїздку. Слід зауважити, що до кожного колективу був представлений гід, тому гості почувалися впевнено та комфортно. Крім кобелячан на фестивалі виступали колективи з Комсомольська, Кривого Рогу, Харкова, Кременчука та Полтави.
З програми фестивалю кобеляцьким артистам найбільше запам’яталась урочиста церемонія посвячення шестикласників у «юні джури», святкове богослужіння у Свято-Миколаївському соборі, поїздка в селище Келеберда і, звичайно, яскраві виступи колективів‑учасників. Захід так чи інакше зачіпав козацькі традиції, адже був приурочений до Дня Українського козацтва.
У наступному році Комсомольськ святкуватиме своє п’ятдесятиріччя. Організатори фесту пообіцяли, що запросять кобелячан виступити на День міста. Члени колективів «Ворскла» та «Кобеляцькі джерела» запевнили автора, що до наступного року спробують підготувати нову програму і обов’язково відвідають захід. Успіхів та нових перемог!

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 13:21 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації