Вхід | Реєстрація

Розпочинається будівництво нового храму

Розпочинається будівництво нового храму
14 жовтня християни відзначали свято Покрови. Саме цього дня у релігійному житті сталася визначна подія – було закладено першу цеглину для майбутнього Покровського храму у Кобеляках.
Перед початком дійства небо було затягнуте хмарами і крапав холодний осінній дощ, але негода відійшла і на колону християн, що йшли до місця освячення храму, вже світило сонечко.
Храм планують збудувати на території близько десяти сотих площі землі поряд з загальноосвітньою школою №3. Саме там священнослужителі заклали першу цеглину і освятили встановлений хрест.
Крім цегли у підмурівок закладено капсулу з двома листами, які були підписані Архієпископом Полтавським і Миргородським Філіпом та головою міської ради Олександром Ісипом.
Вага хреста здавалася досить значною, оскільки встановити його взялися шість чоловіків добровольців, які повільно, але впевнено занурили його у заздалегідь підготовлене заниження, заклали цеглою та залили цементом.
На питання «Чи допомагатиме влада у побудові храму?» голова Кобеляцької районної ради Володимир Жуков відповів: «Якщо ми чекатимемо допомоги від влади, а не перебудуємося і будемо говорити, що громада повинна сама робити це – нічого не буде» А голова міської ради Олександр Ісип додав: «Допомоги у побудові храму потрібно багато від громади. Внесок у будівництво храму повинен виділити кожен сімейний бюджет, кожен підприємець, кожна організація – скільки зможе дати. Тоді він буде збудований усією громадою. А якщо це буде два підприємця з Києва, Дніпропетровська, то цей храм буде подарований нам. У такому разі він теж буде хороший, але не буде відчуватися так, як коли кожна людина зробить внесок».
Слід нагадати, що храм буде не збудовано, а відбудовано, адже він стояв у цьому місці до революції, а потім був зруйнований. За прогнозами Олександра Ісипа храм побудують за найближчі три - чотири роки. Звичайно ж, не без допомоги спонсорів, на підтримку яких сподіваються.
На подію зібралось більше трьохсот кобелячан, більшість з яких були присутні на богослужінні у Покровській церкві і на частуванні у честь великої християнської історичної події.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 13:40 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації