Вхід | Реєстрація

І в службу, і в дружбу, і в задоволення

І в службу, і в дружбу, і в задоволення
Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю, міліціонерами Новосанжарського РВ та співробітниками обласного Управління ДАІ, разом із вихованцями підшефної школи-інтернату було закладено іменну алею фруктових дерев.
«Працівники міліції опікують і підтримують наш заклад на протязі багатьох років, - говорить директор Андріївської спеціалізованої школи-інтернат для дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, Оксана Віталіївна Борсук, - На свята, і не тільки, люди у погонах допомагають створювати атмосферу радості і затишку. Роки співпраці наповнені  розумінням, турботою і постійною увагою до закладу з боку наших шефів».
Та й наразі підібрані сорти саджанців орієнтовані перш за все на потребу інтернату: яблуні, черешні, груші, виноград і навіть персики.
До закладки саду діти готувалися заздалегідь. Свої мрії і побажання того, яким хочуть бачити «сад майбутнього», вихованці зобразили на своїм малюнках, кожен з яких був виставлений на стенді. На них були зображені різні дерева з плодами. Так, на одному з малюнків були навіть пальми з бананами.
Директор школи говорить, що за цей час вихованці звикли до міліціонерів і дітям байдуже, у формі гості чи у цивільному, все одно упізнають кожного. Так і сьогодні, вихованці обов’язково бажали показати кожен свій малюнок особисто. Брали міліціонерів за руку і з гордістю підводили до стендів: «Ось таким я хочу, щоб був наш сад».
Заступник начальника Управління ДАІ ГУМВС України в Полтавській області підполковник міліції Анатолій Соловей говорить, що мова йдеться не про разову акцію, а про систематичну допомогу: «Подібна практика стала нормою для працівників обласної Державтоінспекції. Ми переймаємося турботами школи, відчуваємо відповідальність. І навіть сама можливість допомогти підшефній школі-інтернату приносить задоволення».

Цікаво, що земля, на якій будуть рости дерева, має незвичайну історію. Багато років тому у цій місцевості стояла церква. Церква не збереглася, та збереглася пам’ять. Сьогодні, священнослужителі освятили землю молитвами та власноруч поставили дерев’яний  хрест на знак того, що на цьому місці з часом буде зведено капличку. Можливо так і повинно було статися, освячена земля – благословенні вчинки.

Далі «шефи», як тепер по-домашньому називають міліціонерів діти, разом зі своїми підопічними взялися до роботи. Все відбувалося так, як і повинно  бути на святі: гомінливо, весело, завзято. Ніхто не боявся забруднитися, всі із задоволенням копали ями, саджали дерева. За лопатами навіть утворилася черга, всім хотілося прийняти участь у цьому заході. При чому, біля кожного висадженого дерева обов’язково вбивався дерев’яний кілок, на якому писали прізвища тих, хто дерево посадив. Так дружно і швидко «фруктова алея шефів» була повністю засаджена.
Заступник начальника Новосанжарського райвідділу, начальник кадрового забезпечення, підполковник міліції Віктор Загорулько розповідає: «Ми приїхали створювати сад майбутнього, який багато років радуватиме дітей зеленню. Звичайно, є і «смачний» аспект. Діти їстимуть власноруч вирощені фрукти і ягоди».
Віктор Загорулько говорить, що найвища нагорода шефської роботи, це коли діти їх упізнають і щиро радіють.
Наприкінці заходу виконуючий обов’язки начальника ВКЗ оперативного прикриття УБОЗ майор міліції Валерій Кирпота із задоволенням оглядаючи закладену алею, зазначив: «Наші стосунки з вихованцями вже давно вийшли за межі звичайної шефської підтримки. Це не чужі для нас діти, і ми зробимо все можливе, щоб вони відчували, що люди у міліцейській формі для них надійні друзі. Нам не байдужа їх доля та становлення у житті».
Ну а поки тільки-но висаджений сад набирається сили, за ним будуть доглядати вихованці Андріївської школи.
Маленький Микола, учень 2-го класу, щиро посміхаючись у знімальну камеру голосно говорив: «Я дуже люблю яблука і хочу, щоб вони швидше виросли. Дякую, що приїхали…»

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2010, 16:44 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації