Вхід | Реєстрація

Суботник

Замість ручок, офіційних паперів та дипломатів – граблі, лопати та мішки зі сміттям. Чиновники з владних кабінетів Полтави наводили порядок на одній з найбільш засмічених територій – правому березі Ворскли. Говорять – не тільки прибирали, а й себе виховували.
Всеукраїнський суботник, оголошений прем’єр-міністром Миколою Азаровим, підтримали у Полтаві майже 10 тисяч осіб. Найударніші загони з числа працівників управлінь міста та області, а також депутати прибирали узбережжя Ворскли від Південного залізничного вокзалу до Харківської траси. Голова ОДА Олександр Удовіченко зазначив – традиція суботників в Україні та на Полтавщині тепер отримує нове дихання.
Голова облради Володимир Марченко переконаний, аби відпала потреба в таких прибираннях, треба зовсім небагато – сумління відпочиваючих.
А міський голова Полтави Андрій Матковський бачить у такому суботнику подвійну користь – це й чистота, й певною мірою оптимізація робочого процесу між чиновниками.
...Працювали і руками, і за допомогою техніки міських комунальних підприємств. Заради справедливості треба відзначити активну роботу голови облради Володимира Марченка – він не давав шансів сміттю у найнедоступніших місцях – благо, поряд працювали заступники Петро Ворона та Іван Момот – ця трійця закинула до вантажівок не один мішок непотребу. Поруч працював такий собі комунальний тандем губернатора та міського голови – у нашому місті подібного не було вже давно. Праця кипіла так, що рвалися мішки. І, звичайно, повсюди було чутно сміх – невід’ємний атрибут справжнього суботника. До речі, на берегах Ворскли планують розмістити майже 15 євроконтейнерів, аби зменшити кількість сміття, яку після себе залишають місцеві відпочиваючі. Між іншим, прибирали місто цього дня не тільки чиновники та мешканці  – до справи долучилися і журналісти.
Уже два роки, як у Полтаві є Алея журналістів. ЇЇ посадили з ініціативи Національної Спілки журналістів України та за підтримки міської влади. Саме на вулиці Ватутіна свого часу була редакція обласної газети «Комсомолець Полтавщини», поруч розташована редакція «Зорі Полтавщини».
Всі працювали заповзято. Результат показав досконалість обов’язкова не лише в сюжетах і статтях.
До почесної місії журналістів, майбутніх медійників – студентів Полтавського національного педунівеситету, а також школярів сусідньої 38-ї школи долучилися і керівники  області та міста.
Відбувся суботник і у парку Котляревського.  І там побували керівники. Реконструкція меморіалу Солдатської Слави – епіцентр підготовки Полтави до відзначення 65-ої річниці Перемоги над фашистами. 9 травня тут зберуться до 30 тисяч людей, щоб вклонитися подвигу захисників Вітчизни.
У Дендропарку Полтави також кипіла робота. До неї долучилися рятувальники Головного управління МНС області. Вони впорядковували території, що розташовані поблизу пожежно-рятувальних підрозділів.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2010, 16:47 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації