Вхід | Реєстрація

Полтава сумувала за жертвами «мирного атому»

Полтава сумувала за жертвами «мирного атому»
26 квітня, біля приміщення Полтавської медичної стоматологічної академії, де стоїть пам’ятник тим ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, чиє життя вкоротив «мирний атом», відбувся мітинг-реквієм.
У ньому взяли участь представники обласної й міської влади, викладачі й студенти медакадемії, представники громадськості, військові, ліквідатори, які лишилися серед нас, матері і діти тих, хто в перші дні після катастрофи зупиняв страшну загрозу, після чого пішов у вічність.
До всіх учасників мітингу з проникливими словами звернувся Полтавський міський голова Андрій Матковський, далі виступив голова Полтавського обласного громадського об’єднання «Союз Чорнобиль» Віктор Шкурпела. 
— Майже четверть віку минула з часу вибуху реактора на Чорнобильській АЕС. Дехто сьогодні говорить, що чорнобильської проблеми вже не існує, але це не так, — сказав Віктор Шкурпела. Він розповів, що про людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії, і про їхні сім’ї турбується обласне управління праці та соціального захисту, висловив вдячність насамперед людині, яка безпосередньо опікується цією доброю справою — Людмилі Корнієнко. Віктор Шкурпела також сказав, що 400 дітей із нашої області, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, побувало на оздоровленні в Італії.
Гість із Італії, асесор мерії Сестрі Лаванте Масіо Біксі сказав, що він прибув у Полтаву з дуже далекого звідси італійського містечка, у якому люди, не зважаючи на фінансово-економічну кризу, яка, на жаль, зачепила і їхню мерію, вирішили продовжувати приймати у своїх сім’ях дітей чорнобильців з Полтави, щоб підтримати їхнє здоров’я і духовний стан.
— Ми близькі з вами в цей день скорботи, — підкреслив він. 
Мітинг був завершений покладанням квітів до пам’ятника.

Автор: Наталія ЖОВНІР, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2010, 11:12 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації