Вхід | Реєстрація

Полтавські «нашоукраїнці» проти газової угоди Януковича-Медведєва

На думку депутатської фракції «Наша Україна» в Полтавській обласній раді підписання у Харкові з Російською Федерацією Президентом України Віктором Януковичем так званої «Угоди між Україною та Російською Федерацію», сприяє втраті суверенітету і власної гідності українців. «Нашоукраїнці» розповсюдили серед ЗМІ таку заяву:
«Ми, представники депутатської фракції «Наша Україна» в обласній раді висловлюємо глибоке обурення з приводу підписання у Харкові так званої «Угоди між Україною та Російською Федерацію», згідно з якою термін перебування військового Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму продовжується «на 25 років з 28 травня 2017 року з наступним автоматичним продовженням на наступні п'ятирічні періоди», пише Новини Полтавщини.
Констатуємо, що такий безпрецедентний антиукраїнський крок наш новий «гарант Конституції» зробив всупереч базовим принципам Конституції України і волі більшості її громадян. Адже, нагадаємо, що на цьогорічних президентських виборах за Віктора Януковича проголосувала лише третина від загальної кількості виборців, а на Полтавщині, як і в більшості областей України, зі значною перевагою переміг інший кандидат. Тож зовсім не дивно, що підготовка та підписання згаданої угоди відбувалися в умовах підвищеної засекреченості та словесної пропагандистської завіси про «відновлення економічних зв'язків з Росією», турботу про дешевий газ для українців тощо. Хоча насправді такі закулісні домовленості не мають нічого спільного з реальною економікою. Йдеться виключно про політиканство, намагання з боку глави держави «віддячити» закордонним і вітчизняним спонсорам, які привели його до влади. Згадаймо, «дешевий» російський газ в Україні вже був. Але збагачувалися на ньому не мільйони українців, а жменька олігархічних кланів та їхніх політичних покровителів в обох державах. Зрештою, торгівля незалежністю, суверенітетом, частинами території своєї держави ніколи не приносила прибутків, у тому числі й фінансових, її громадянам. Навпаки, політична і військова кабала завжди тільки затягує економічний зашморг.

Водночас російський Чорноморський флот був і залишається об'єктом дестабілізації у Криму. Несанкціоновані маневри іноземної військової техніки, недопущення українських фахівців до навігаційного обладнання тощо постійно провокують напруженість в унікальній рекреаційній зоні. А недавня участь кораблів РФ у російсько-грузинській війні у розпал курортного сезону перетворила Крим у таку собі «прифронтову смугу». Яка від цього «вигода» Україні?

Фактично довічне пролонгування терміну перебування Чорноморського флоту Росії за підписаною в Харкові угодою лише «консервує» подібні проблеми і породжує нові. Такі ганебні домовленості стали плювком у душі десятків мільйонів українців, яким намагаються знову прищепити «вірус» хохляцтва, малоросійства, призвичаїти їх до думки, що без патронату, у тому числі й військового, з боку «старшого брата» вони не здатні захистити себе, побудувати власну економіку, налагодити добросусідські взаємини з іншими народами і державами. Керована одіозними «підручними» Віктора Януковича деукраїнізація вітчизняного освітнього й інформаційного простору покликана слугувати пропагандистським забезпеченням тих лихих намірів. Ми переконані, що подібні розрахунки як сьогоднішніх печерських, так і кремлівських «стратегів» та їхніх «підспівувачів» приречені на поразку. Однак, запорукою нашої перемоги стане тільки єднання справжніх патріотів, якими є більшість громадян України, та їхній реальний спротив антиукраїнським силам. Перед такими загрозами та викликами ніхто не має права відсиджуватися в «кущах». Адже захист незалежності та територіальної цілісності своєї держави, її суверенітету є конституційним обов'язком кожного громадянина України. Сподіваємося, що приклад таких рішучих і консолідованих дій подадуть політики, представники тих сил, які декларують свою турботу про долю України. Причому не лише на всеукраїнському рівні.
Тому звертаємося насамперед до народних депутатів України від Полтавщини з вимогою за жодних обставин не допустити ратифікації Верховною Радою підписаною Віктором Януковичем у Харкові угоди стосовно продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму. Закликаємо своїх колег - депутатів обласної ради, представників органів місцевого самоврядування Полтавщини чітко і недвозначно сказати своє рішуче «НІ!» згаданим незаконним, неконституційним діям глави держави, за які доведеться розплачуватися багатьом поколінням українців. Упевнені, що до такої хвилі протесту долучаться тисячі небайдужих земляків. Тільки разом ми дамо відсіч українофобам усіх мастей і відстоїмо суверенітет нашої держави та власну гідність» - сказано у заяві депутатської фракції «Наша Україна» в Полтавській обласній раді, підписаної її головою Іваном Близнюком.

Автор: www.mobus.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2010, 10:36 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації