Вхід | Реєстрація

Соловей: «20-відсоткове скорочення чиновників – це популізм.»

Скорочення державних чиновників на 20% не принесе економії державі. Про це, відповідаючи на запитання учасників онлайн-конференції в ІА „Новини Полтавщини”, сказав голова Полтавської обласної організації Української народної партії Сергій СОЛОВЕЙ, який донедавна обіймав посаду керівника апарату облдержадміністрації.
„Це популізм найчистішої води. Менше слухайте, що говорять, а дивіться на дії, що вже зроблені. Уряд Азарова – найбільший у Європі і за часи незалежної України”, –  зазначив політик.
На запитання, скільки від зменшення чисельності службовців отримає обласний бюджет, СОЛОВЕЙ відповів так: „Бюджет області в будь-якому випадку нічого не виграє, бо це гроші не обласного, а Державного бюджету. Він лише програє, бо не отримає ні податків з невиплачених зарплат, ні коштів, які люди витратили б на Полтавщині”.
Водночас Сергій СОЛОВЕЙ наголосив на необхідності скорочення державного апарату. „Але робити це треба розумно, міняючи саму систему влади, роблячи її сучасною, ефективною, функціональною, європейською. А нинішні органи виконавчої влади громіздкі, неповороткі, до болю нагадують колишні обкоми й райкоми КПРС. Змінивши саму систему органів, їх функції, можна вийти не лише на 20%, а й на значно більше скорочення”, – переконаний політик.
Сергій СОЛОВЕЙ вважає, що кандидат на виборах має чітко ідентифікуватися з політичною силою
Підтримуючи систему відкритих партійних списків зі збереженням мажоритарної системи виборів на рівні низових рад, голова Полтавської обласної організації Української народної партії Сергій СОЛОВЕЙ вважає, що „мажоритарний” кандидат має чітко ідентифікуватися з певною політичною силою. Таку думку він висловив під час онлайн-конференції в ІА „Новини Полтавщини”.
„За умови доопрацювання законодавства і жорсткої прив’язки депутата до політичної сили, від якої він ішов, матимемо політично відповідальну владу. Якщо ж буде «мажоритарка» в тому вигляді, що була в нас до 2006 року, то буде «купівля» округів і матимемо повні ради політично безвідповідальних „крєпкіх хозяйствєнніков”, – зауважив політик.
СОЛОВЕЙ також нагадав, що свого часу члени УНП Валерій АСАДЧЕВ та Євген ЖОВТЯК розробили чудовий проект виборчого кодексу.

Автор: Настя ТОПОЛЯ, прес-служба УНП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2010, 10:11 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації