Вхід | Реєстрація

Полтавські рятувальники перевіряють лісові господарства

На Полтавщині, напередодні травневих свят, інспектори Головного управління МНС України в Полтавській області здійснюють комплексні перевірки лісових господарств щодо готовності їх до пожежно-небезпечного періоду. «Найпоширеніші недоліки, які ми виявляємо під час перевірки лісових господарств, це відсутність меліоративних смуг, - говорить начальник нормативно-технічного відділу з питань техногенної безпеки ГУ МНС Юрій Бонус.
- Техніка у деяких господарствах звісно застаріла, але знаходиться в справному стані. Нами спільно розроблені плани реагування, адже завдяки спільним зусиллям нам із року в рік вдається оперативно залучати всі сили та засоби на гасіння лісової пожежі.
Одним із показових являється «Новосанжарське лісове господарство» куди з перевіркою приїхали працівники цивільного захисту ГУ МНС Полтавської області. І хоча це господарство являється не самим великим в області, пожежі тут трапляються досить часто. Винними в цьому залишаються в першу чергу відпочиваючі, яких так приваблюють тутешні мальовничі місця. Також багато клопоту доставляють і «дачники» які випалюють суху траву поблизу своїх маєтків. Часто вогнище, залишене без нагляду, женеться вітром до ближнього лісового масиву. А ще, пожежі виникають через недопалки, які вилітають із вікон пасажирських потягів що проходять по залізничному шляху через лісові господарства. Тож клопоту у лісників, з початку теплих весняних днів, суттєво добавляється. «Готуємося ми дуже серйозно до пожежно-небезпечного періоду. - Каже директор державного підприємства «Новосанжарське лісове господарство» Красюк Василь Федорович. - У нашому господарстві ми маємо дві пожежні станції та шість пожежних автомобілів і два трактори. На цей сезон ми прийняли на роботу тридцять чоловік для організації несення цілодобового чергування. Для нас гостро стоїть зараз питання щодо відсутності спостережної вежі. Останні роки ми висадили багато молодого лісу і за ним необхідний постійний догляд. Все це робимо за власні кошти. Спостережну вишку за власні кошти не можемо побудувати, адже коштуватиме вона близько 200 тисяч гривень». У минулому році по Полтавській області виникло 224 лісові пожежі. З початку 2010 року в області зафіксовано вже 9 лісових пожеж. Одна із них - горіння лісової підстилки яке виникло і в Новосанжарському районі у «Малоперещепинському лісовому господарстві». Ця пожежа виникла з вини спалювання сухої трави, і завдяки працівникам лісгоспу її вдалося вчасно приборкати і не допустити подальшого поширення вогню. Служба МНС та працівники лісного господарства закликають громадян бути свідомими щодо збереження «зелених легенів» нашої області.

Автор: Світлана Наталенко, помічник начальника ГУ МНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2010, 14:27 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації