Вхід | Реєстрація

Невідомі факти про відомого керівника

21 квітня у філії № 1 бібліотеки для дорослих відбувся вечір-спомин, присвячений Почесному громадянину Кременчука Івану Приходьку.
На заході вперше були представлені документи, фото та відеоматеріали, зібрані в архівах колишнього СРСР. Інформацію підготувала прес-служба вагонзаводу. У вечорі також взяли участь колишні колеги Івана Приходька – Євген Ленциус та Іван Щербак.
Про героя-керівника розповідали дуже багато: і про те, як він навчався у Ленінграді, а потім працював на танковому заводі, і про тяжку працю в Омську під час евакуації, і про те, як у скрутні післявоєнні роки молодий директор Крюківського вагонзаводу дбав про робітників.
— Іван Митрофанович по-своєму виховував керівників. Якщо на завод приходив інженер з вищою освітою, то спочатку його на деякий час призначали простим робітником, щоб майбутній керівник вивчив і практику, а не лише теорію, – розповів колишній головний конструктор вагонного заводу Євген Ленциус. – Наш директор заводу був дуже суворим керівником. Ми його не боялись, але дуже боялися показати себе некомпетентними, бо Іван Митрофанович завжди докопувався до найменших дрібниць, нічого не минало повз його увагу.
— 1947 рік був голодним, люди почали пухнути від недоїдання. У цей час Іван Митрофанович ухвалив рішення відкрити нічний санаторій для особливо ослаблених робітників. Санаторій розмістився у клубі ім. І. Котлова,  – розповів Іван Щербак, який багато років працював на вагонзаводі.
За словами ветеранів, Іван Приходько був не лише талановитим керівником, а й просто цікавою людиною, незважаючи на свою посаду, скромною у побуті та абсолютно позбавленою «зоряної» хвороби.
— Іван Митрофанович любив футбол, завжди ходив на перегляд нових кінофільмів. У кінозалі клубу ім. І. Котлова мав улюблене місце  – на першому ряду зліва, в амфітеатрі. Неодноразово ми їздили разом на риболовлю в Бугаївку, він скромно ловив рибу лише у дозволених місцях. А загалом ніколи не вимагав до себе особливої уваги, незважаючи на свою посаду, – зазначив Євген Ленциус.
Вечір-спомин завершився переглядом любительського відео, коли головну вулицю Крюкова перейменували на честь легендарного керівника КВБЗ – Івана Приходька.

Біографічна книжка до ювілею
До 100-річного ювілею Івана Приходька побачить світ нова біографічна книжка. У матеріалах видання – унікальні фото з сімейного архіву. «Ще ніколи раніше історія родини Приходьків не була настільки відкрита громадськості», – розповідає керівник прес-служби вагонзаводу Ганна Кудіярова, яка працює над книгою. Видання обсягом до 300 сторінок вийде накладом 2 тис. екземплярів. За словами Ганни Кудіярової, книжку буде видано за кошти родини Приходьків.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації