Вхід | Реєстрація

Кризу переможемо оптимізмом

21 квітня до Кременчука приїхав новопризначений губернатор Полтавщини Олександр Удовиченко.
Упродовж одного візиту він встиг зробити три справи: взяв участь у Всеукраїнській нараді з охорони праці, посадив дерева у Придніп­ровському парку разом з мером Миколою Глуховим та розповів журналістам про те, чи подолає Полтавщина економічну кризу вже у цьому році.
На початку наради було зазначено, що в Україні починається економічний підйом й Уряд ставить чітке завдання  – вже до кінця поточного року вийти на докризові показники. Учасники наради погодилися, що ситуація у виробничій сфері покращилась, але всі присутні керівники кременчуцьких підприємств навіть не сумніваються, а впевнені, що до кінця року не слід очікувати стрімкого зростання. Губернатор теж погодився, що заяву Уряду про швидку перемогу над кризою варто розцінювати як додатковий стимул для роботи.
У найближчих планах голови ОДА – кадрові реформи в адміністрації. Уряд ставить завдання заощаджувати кошти і скоротити апарат управління на місцях на 20%. Олександр Удовиченко зазначив, що скорочення штату в ОДА неминуче.
Позитивних прогнозів від губернатора для кременчужан мало, проте все ж таки є – область допоможе нам з ремонтом будівлі колишнього військового госпіталю для облаштування там онкодиспансеру.

Губернаторське дерево
21 квітня учасники Всеукраїнської наради з охорони праці висадили дерева у Придніпровському парку. Мер Микола Глухов та губернатор Олександр Удовиченко посадили дуби, при цьому голова ОДА попросив кременчуцького міського голову, аби той доглядав за губернаторським деревом.

Реальні прогнози
Микола Данилейко, президент ВАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин»:
— Важко сказати, коли підприємство вийде на докризовий рівень. Порівняйте: у 2008-му році ми виготовили 102 одиниці техніки, у 2009-му – лише 26, цього року – вже 11. Як бачимо, ситуація стабілізується. Традиційно нашими замовниками були Росія, Казахстан і Білорусь, а тепер ще й Україна замовляє. Техніка «Кредмашу» допомагатиме у підготовці до «Євро-2012».

Геннадій Леготкін, голова Наглядової ради ВАТ «Кременчуцький колісний завод»:
— Наразі обсяги виробництва нижчі, порівняно з докризовими, на 30%. Прогресу я поки що не бачу. Щоправда, якщо порівнювати відпускні ціни докризового періоду і теперішні, то вони значно збільшились й у грошах підприємство до кінця року вийде на докризові показники. Але це не те зростання, яке ми хотіли б бачити.

Володимир Приходько, голова Наглядової ради ВАТ «КВБЗ»:
— Я вважаю, що кризові явища у транспортному машинобудуванні ще не минули і, цілком ймовірно, на нас чекає нова кризова хвиля у ІІІ-IV кварталі поточного року. Не думаю, що це буде настільки складна ситуація, як у минулому році, але нам треба бути готовими.

Микола Черниш, генеральний директор ТОВ «КрАСЗ»:
— Працюємо з надією, що ситуація покращиться і пересічні українці будуть купувати більше автомобілів. До кризи ми щомісяця випускали близько 1700 автівок, наразі – 500. Зараз ситуація на підприємстві стабілізувалась і ми працюємо за планом, але нових контрактів поки що немає. Я вважаю, щоб вийти на докризовий рівень, потрібно щонайменше рік-два.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2010, 15:44 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації