Вхід | Реєстрація

«Нас узнали, мы — из «Стали», нас теперь не спутает никто…»

«Сталь»: Карабін, Ломко, Лешко, Полуницький, Обревко, Васильєв (Романенко, 76), Скарлош, Шутов (Вайда, 80), Гуторов (Алієв, 70), Кривий (Гориславський, 90+2), Кирилов (Бережний, 65).
«Полтава»: Зарубін, Новицький, Ятленко, Радевич, (Деордиця, 46), Бичков, Григоренко, (Радченко, 46), Бриж, (Бондаренко, 90+2), Реуцький, Батусов, (Пономар, 66), Зеленевич, (Козаченко, 50), Артюх.
Голи: Кривий, 33, (пенальті), 59, Скарлош, 63, (пенальті), Бережний, 81.
Попередження: Кирилов,17, Обревко, 40, Шутов, 69, Лешко, 86 — Артюх, 7, Батусов, 40, Зарубін, 63.
Так склалося, що за всю недовгу історію «Полтави» дніпродзержинська «Сталь» ще жодного разу не перемагала наших земляків. І найбільше матчі між ними запам’ятовуються боротьбою на всіх ділянках поля. Торік обидва клуби входили до лідируючої групи, реально розраховуючи на перемогу в першості. У підсумку обоє її й втратили. У тім же сезоні, у принциповому двобої полтавці вдома завдали відчутної поразки «Сталі» з рахунком 4:1 та й у першому колі обіграли їх у Полтаві 2:0.
Але немає нічого вічного — неприємну для себе традицію господарі перервали. Ще й як, 4:0, жорстокий удар! Але не все так однозначно, як це може виявитися, якщо просто дивитися на рахунок. Забагато пропущено з огляду на те, що до цієї гри полтавці в чемпіонаті пропустили лише 9 м’ячів. Два голи футболісти «Сталі» забили з пенальті, крім того продемонстрували високу реалізацію своїх моментів. У нашій країні рівень суддівства й у вищому дивізіоні далекий від ідеалу, що вже тут говорити про ліги, нижчі рангом. Ці матчі не транслюються по телебаченню, не викликають суспільного широко резонансу. Але саме тут починають працювати молоді арбітри, які в майбутньому можуть судити ігри Прем’єр-ліги. По суті в другій лізі судді вчаться професії, і якщо вже тут отримують «навички», як впливати на результат матчів, то в українського футболу немає майбутнього в цьому напрямку. Гра стане передбачуваною, і від дій футболістів мало що буде залежати.
У «Полтави» у цьому матчі в цілому не вийшла комбінаційна гра. Суперник з ходу захопив ініціативу, а суддя сприяв цьому. Перевага була, але вичавити нічого з неї «сталевари» не змогли. У свою чергу, полтавчанам удалася контратака, у ході якої Реуцький упустив шанс відкрити рахунок, забарившись із ударом по порожніх воротах.
Господарям вдалося відкрити рахунок з пенальті. Суддя помітив порушення під час боротьби Ятленка та нападаючого «Сталі» Кривого. Наш захисник вистрибнув за м’ячем вище, а форвард звалився, начебто його придавило вантажем. Сам Кривий виконав пенальті. Щоб змінити хід матчу, Юрій Малигін зробив ряд замін. І знову в полтавців був шанс зрівняти рахунок. Але перспективна контратака наших земляків закінчилася несильним ударом Артюха в руки воротаря «Сталі», і незабаром рахунок подвоївся. Здавалося, що Зарубін випередив Кирилова, але м’яча не вдержав, і Кривому потрібно було лише не промахнутися в порожні ворота. Малигін випускає послідовно ще двох форвардів, але влучення м’яча в руку все того ж Ятленка фактично ставить хрест на позитивному підсумку цієї зустрічі. Остаточний підсумок дніпродзержинці встановили під завісу двобою, дозволивши забити з межі воротарського майданчика.
Поразка образлива, слів немає. Для усунення помилок у тренерського штабу й футболістів є тиждень. А реабілітуватися перед своїми вболівальниками городяни зможуть 1 травня у грі проти «Іллічівця—2».
Кременчуцький «Кремінь» зіграв черговий раз 0:0 на виїзді проти свердловського «Шахтаря». А «Гірник-Спорт» також поділив очки у Мелітополі з «Олкомом» — 1:1

Автор: Денис КОБУШКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 11:12 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації