Вхід | Реєстрація

Виборців Полтави намагаються підкупити благодійними акціями

Вибори до органів місцевого самоврядування перенесені, але дехто з потенційних кандидатів уже почав свою передвиборчу кампанію. Про це свідчить проведення соціологічного дослідження щодо результатів майбутніх виборів міського голови Полтави. Відсотки, які набрали потенційні кандидати на посаду міського голови, дуже сумнівні. Очевидно, що в такий спосіб намагаються вплинути на подальше волевиявлення городян. Таку думку висловив на прес-конференції на тему «Ситуація навколо виборів до місцевого самоврядування» в ІА «Новини України» керівник Полтавської міської організації ВГО «Комітет виборців України» Олександр Денисенко.
Полтавська міська організація ВГО «Комітет виборців України» негативно оцінює скасування Верховною Радою виборів до органів місцевого самоврядування. І хоч дата їхнього проведення досі невідома, Полтавська міська організація «Комітету виборців України» продовжує моніторинг дотримання учасниками виборчого процесу українського законодавства та міжнародних стандартів демократичних виборів. Серед основних проблем виборчого процесу є агітація та порушення виборчого законодавства. Матеріальним підкупом виборців вважаються соціальні програми та благодійні акції, що проводять окремі особи чи політичні партії, які братимуть участь у виборах. Тож Полтавська міська організація «Комітету виборців України» радить полтавцям правильно оцінювати благодійників, які активізуються лише в період виборів.
Впливом на думку населення є результати соціологічних опитувань та досліджень, які завищують рейтинги одних кандидатів й занижують інших. Відтак найгострішим на прес-конференції стало обговорення результатів соціологічного дослідження громадської думки щодо виборів мера Полтави, проведеного Незалежним центром стратегічних досліджень.
— Рейтинги  деяких кандидатів завищені, а Андрія Баранова та Віктора Животенка — занижені. Адже вони фактично на рівні похибки, — коментує соціологічне дослідження керівник Полтавської міської організації ВГО «Комітет виборців України» Олександр Денисенко. — Це  просто некоректно. Мета  такого соцопитування — посіяти сумніви серед  значної частини виборців і змінити їхні уподобання.  Фактично йдеться про звіт політтехнологів  перед роботодавцями. Найбільш правдива інформація подається тоді, коли соцопитування одночасно проводиться кількома організаціями. Ми наразі більше довіряємо всеукраїнським рейтинговим громадським організаціям (Центр Разумкова, Київський міжнародний інститут соціології та інші). На них не мають впливу ніякі політичні сили.
Щодо формату міської ради, то викликають запитання офіційно неіснуючі блоки, представлені в результатах опитування. Це Блок Андрія Матковського, Блок Анатолія Кукоби, Блок Олександра Мамая. Тобто, за словами Олександра Денисенка, йдеться про маніпулювання громадською думкою.
— Ознайомившись з подібними результатами опитувань, багато виборців вважають, що треба підтримати кандидата з найвищим рейтингом. Окрім того, у такий спосіб намагаються переконати відмовитися від участі у виборах кандидатів, які набрали найменше відсотків, — наголошує керівник Полтавської міської організації ВГО «Комітет виборців України».
Коли дата виборів мера Полтави буде визначена, у місті обіцяють провести серйозне соціальне дослідження. А поки що немає сенсу цього робити. Наразі Полтавська міська організація ВГО «Комітет виборців України» закликає народних депутатів вирішити проблему «закритих» партійних списків по виборам до місцевих органів влади, а місцевих бізнесменів та підприємців — взяти участь у фінансуванні програми моніторингу за дотриманням виборчого законодавства.

Автор: Тетяна ГАЛЯМ, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 11:16 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації