Вхід | Реєстрація

Мирові одиниці

Колос» (Кобеляки) — «Колос» (Дмитрівка) — 1:1
Голи: Ісаєнко 60 — Коннов 3‑пен.
Судді: О. Біліченко, С. Гостіщев, В. Тулін (усі — Полтава)
Делегат ФФПО: О. Алєксюк.
Кобеляки: Сидорець, Волочай, Я. Ломаков, Колінько (Савченко, 78), Ісаєнко (Савченко, 84), Зінченко (Вовченко, 74), Міщенко, Лупінос, Борзовець (Пащенко, 61), Бажан, Михайлик.
Запасні: Нестеренко, Рєдчиц, Онищенко.
Дмитрівка: Ночовний, Остапець, Кочанов, Колодочка, Пономаренко, Проніченко (Єрмаков, 61), Онуфрієнко, Наливайко, Марченко (Лахно, 73), Коннов, Ніколаєнко.
Запасні: Приймак, Прядко, Новиков, Ходонович
Попередження: Бажан (56) — Пономаренко (6), Наливайко (89)
25 квітня. 15:00. Кобеляки. Стадіон «Колос». 300 глядачів. +16 градусів. Оцінка поля — 4.
Так співпало, що перший матч нового сезону на Полтавщині  відбувся в Кобеляках.
Кобеляцька команда заявила на новий футбольний сезон 24 гравці. Кістяк команди попереднього року повністю залишився. Новачків, як таких, немає, лише декілька футболістів перевели з молодіжного складу. Наймолодшими в основній команді кобелячан (якщо дивитися на заявку) є Ярослав Постольник, Володимир Вовченко та два Владислава Савченка. Усі хлопці 1992 року народження.
Перед звітною зустріччю кобелячани провели два товариських матчі. Спочатку у Решетилівці обіграли місцеву команду — 2:1. Обидва голи на рахунку Ярослава Постольника. А минулої суботи «Колос» зустрічався вдома з кременчуцьким «Гірником» — другою командою в області за підсумком 2009 року. Тут нищівна поразка — 1:5.
Перша гра нового сезону між «колосянами» обіцяла стати цікавою. Взагалі, мені хотілося отримати відповідь на одне питання: чи змінилося щось у грі «Колоса»?
На стадіоні спостерігалася досить незвична, як для районного центру, картина: місця невеличкого стадіону «Колос» перед початком були лише трохи заповнені глядачами. Та згодом людей побільшало. Як результат, за грою на трибунах спостерігало близько 300 глядачів! Це досить незвичне явище для місцевих футбольних матчів. Хочеться вірити, що це не випадковість, і що така (як мінімум) відвідуваність матчів місцевого «Колоса» буде й надалі.
Із самого початку стало зрозуміло, що матч буде цікавим. Перший удар нанесли  господарі поля. Олександр Михайлик на 2‑й хвилині завдав несильного удару — голкіпер гостей з ним впорався. Минає хвилина — і рахунок у матчі відкрито! Дмитрівчани забили вже у першій своїй атаці! Хоча, якщо точніше, господарі самі собі гол «привезли». Непорозумінням між Коліньком та Сидорцем скористався форвард гостей Сергій Коннов. Його в штрафній збив голкіпер господарів. Пенальті. Сам потерпілий його вправно реалізувув — 0:1!
Пропустивши «дурний» гол, кобелячани побігли вперед. Непогано пробивали Ісаєнко та Міщенко, однак, неточно. На атаки господарів гості агресивно відповідали. Сергій Коннов на 32‑й хвилині мав чудовий момент, аби оформити дубль, але в боротьбі з Міщенком форвард гостей не зміг влучно замкнути кутовий. За чотири хвилини фортуна подарувала господарям відмінний шанс, щоб зрівняти рахунок. Партнери вивели Олександра Михайлика практично віч-на-віч із Ночовним, але в останню мить капітан гостей Остапець вибив м’яча з під ніг суперника на кутовий. До кінця першої половини гри команди мали ще по кілька моментів, але результативними вони, на жаль, не стали.
Другий тайм розпочався масованими атаками кобеляцького «Колоса». Господарі поля за будь-яку ціну прагнули зрівняти рахунок, інколи навіть грали досить грубо. Особливо слід відзначити епізод на 54‑й хвилині. Олег Бажан прорвався через оборонні редути гостей, на шляху брутально відштовхнув оборонця дмитрівчан та пройшовся по ногах голкіпера Ночовного, за що заслужено отримав жовту картку. Гості чекали на вибачення за грубість, але не дочекалися…
Слід зазначити, що й Олегу моментами також добре діставалося. В одному з них гравець гостей навіть розбив йому носа.
По грі було видно, що «гол назрівав». І на 60‑й хвилині команда Олександра Янковського таки зрівняла рахунок. Сергій Ісаєнко метрів із 30‑ти запустив «парашута». Ночовний був безсилим у цій ситуації — 1:1 (до речі, короткий відеозвіт матчу ви можете переглянути на www.olegda.pp.net.ua).
До кінця матчу залишалося ще чимало часу, але по грі було видно, що рахунок не зміниться. Мали гарні моменти Михайлик та Бажан. Могли забити й гості, але фінальний свисток арбітра зафіксував цілком справедливу нічию — 1:1.
Дивлячись гру, я так і не побачив кардинальних змін у кобеляцькій команді. Так, колектив бореться, є самовіддача, проте залишилися ті ж самі помилки та недоробки попереднього року. Хочеться сводіватися, що це  лише перша гра, і далі буде краще.

Автор: Олег ДУБИНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 12:00 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації