Вхід | Реєстрація

«За корупцію тягають тільки сільських голів!»

«За корупцію тягають тільки сільських голів!»
21‑го квітня у Нових Санжарах відбувся семінар, який зібрав представників місцевого самоврядування Новосанжарського, Кобеляцького та Козельщинського районів. Обласні чиновники та сільські голови говорили про актуальне: корупцію, землю та заробітну плату.
Після взаємних привітань з боку господарів та гостей, почався, власне, семінар. Першим виступав начальник Управління державної служби в Полтавській області Олександр Черчатий. Він говорив на актуальну тему — скорочення та економію видатків на виконавчу гілку влади. Олександр Іванович, зокрема, згадав про модернізацію центральних органів виконавчої влади, про електронне урядування, запобігання корупції і, навіть, про відділення професійної діяльності від політичної.
Питання корупції продовжила Поліна Ларіна, інспектор зі зв’язків із громадськістю ГУ МВС в Полтавській області. Вона пояснила керівникам-самоврядовцям, як і при яких обставинах може складатися адмінпротокол на секретаря чи сільського голову. А іноді за корупційні дії може порушуватися і кримінальна справа. При цьому Поліна Миколаївна навела реальні приклади в області. Зокрема, в одному з районів керівник за «взятку» розпаював землі запасу, а в місті Пирятин чиновник отримав хабара за незаконне сприяння будівельній організації.
Промову Поліни Ларіної перервала одна із жінок-керівників Надія Ярмолюк — селищний голова Нової Галещини Козельщинського району:
— Чогось за корупцію тільки сільських голів тягають! Та немає вже такого суду в області та й Києві, де б я не була! Відриваються на цих сільських головах, тому що знають, що в сільрадах немає юридичної служби!
Емоційну промову жінки зал зустрів гулом підтримки. І одразу стало зрозумілим, що в сільських керівників та працівників міліції на поняття «корупція» погляди діаметрально протилежні.
Продовжив тему Валерій Корпач, заступник начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Полтавській області. Він продовжив перелік порушень законодавства з боку деяких керівників. І застеріг присутніх у залі від повторення подібних помилок.
Завершив виступи з цього питання Олексій Буленко, помічник прокурора району. Він повідомив, що наразі існує тенденція до зростання: якщо минулого року було складено лише один протокол на сільського голову, то в році поточному — їх вже два.
Після обговорення справ неприємних — корупції, хабарів та штрафів, учасники семінару перейшли до обговорення ще одного непростого питання — земельних відносин.
Спочатку до самоврядовців звернувся Олександр Шило, заступник начальника Головного управління земельних ресурсів у Полтавській області. Він розповів про чергові зміни в законодавстві, які стосуються земельних питань. Після цього Олександр Григорович відповів на чисельні запитання із залу. Серед відповідей можна було почути і досить цікаві:
— Кадастрові номера присвоюються безкоштовно. Але оформлення технічної документації, як ви розумієте, коштує грошей!
— Заяв на безкоштовну видачу державних актів всього по області прийнято близько 130 тисяч. Але профінансовано всього лише десь 80 тисяч. По мірі надходження фінансування будемо опрацьовувати інші.
Наостанок із сільськими головами поспілкувалися Тетяна Пальона, спеціаліст обласного центру зайнятості та Ірина Товстоножко, начальник Управління пенсійного забезпечення Головного управління пенсійного фонду в Полтавській області.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 12:37 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації