Вхід | Реєстрація

Анатолій Таранушич вдруге увійшов у ту ж річку

Анатолій Таранушич вдруге увійшов у ту ж річку
Про те, що в Кобеляцькому районі змінився голова райдержадміністрації, почали говорити ще минулого тижня. А у п’ятницю ввечері на сайті Президента України з’явилась офіційна інформація про звільнення з посади Олега Решетила і про призначення Анатолія Таранушича.
У вихідні спрівробітники РДА вже обдзвонювали керівників служб та установ, депутатів і сільських голів, запрошуючи їх на представлення нового «старого» очільника державної виконавчої влади.
Всім пропонували прибути в залу засідань райради на 11‑у годину 15 хвилин. Вже в 11 приміщення було майже заповнене. Два чи три представники Партії Регіонів зайшли до зали із букетами білих та червоних троянд. «Озброїлися» цим незмінним атрибутом вітань і завідуючі відділом освіти та культури Наталія Коваль і Григорій Журавель. Більшість із запрошених, напевне по старій студентській звичці, направлялися на гальорку в задні ряди. Так що міському голові Олександру Ісипу, який з’явився дещо пізніше за інших, без проблем вдалося знайти місце у першому ряду. Десь через півгодини в залі з’явилися заступники вже колишнього голови РДА Лідія Плужник, Михайло Лещук та Олександр Жук. Вони посміхалися, жартували, не справляючи враження людей, які готуються попрощатися з посадами.
Об 11.40 керівник апарату РДА Людмила Майданник прохає всіх присутніх вимкнути мобільні телефони. І через пару хвилин до зали заходять очікувані гості. Першим увійшов і зайняв місце в Президії голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. За ним прослідували Олег Решетило, Анатолій Таранушич і голова Кобеляцької районної ради Володимир Жуков. За мить в залі запанувала тиша. Окинувши поглядом присутніх, голова ОДА запросив до президії і керівника районної організації Партії Регіонів Петра Маника, сказавши: «Запрошую переможців».
Не гаючи часу, Олександр Удовіченко повідомив, що розпорядженням Президента України № 436 Олег Решетило звільнений із посади голови Кобеляцької райдержадміністрації. І одразу пожартував: «Вітаю його з цим. Тепер йому не потрібно на 8 ранку йти на роботу». Потім вже серйозним тоном висловив упевненість, що Олег Решетило знайде застосування своїм вмінням і знанням, здобутим у період перебування на посаді голови райдержадміністрації. По закінченню свого виступу Олександр Васильович вручив Олегу Миколайовичу букет троянд.
У своїй прощальній, як голови РДА, промові Олег Решетило подякував депутатам і сільським головам за співпрацю, підприємцям за сплачені податки, аграріям за гарні врожаї. Висловив він подяку і міській владі, і навіть місцевим журналістам. Згадав Решетило про те, що за часів його роботи міська рада закрила свою опозиційну до РДА газету «Панорама Плюс». На його думку, це ознака конструктивної співпраці виконавчої влади і органу місцевого самоврядування. Анатолію Таранушичу Олег Решетило побажав успіху в роботі.
Недовгим по часу було і представлення новопризначеного голови райдержадміністрації. Олександр Удовіченко, представляючи Анатолія Таранушича, знову пожартував: «Вітаю з цим призначенням район, самого голову не вітаю». І надав слово Анатолію Таранушичу. Той у своєму виступі згадав народну мудрість: «Кажуть, що двічі в одну річку увійти неможливо. З точки зору філософської — це так. А от в реальному житті буває по-різному». Дійсно, в період з 2004–5‑х років Анатолій Таранушич вже очолював виконавчу владу в Кобеляцькому районі. І ось у році 2010‑му зайняв цю посаду вдруге. Із найближчих планів нового «старого» голови РДА — підготовка до відзначення 65‑ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Далі — формування команди, з якою він буде працювати. Озвучив Анатолій Таранушич і критерії підбору кадрів. Це — професійність, порядність, скромність. Також він пообіцяв боротися із хамством і хабарництвом серед чиновників.
Потім настав момент вітань і вручення квітів. Першими букети вручили голова міської ветеранської організації Олександр Живулько, завідуюча відділом освіти Наталія Коваль, лідер «регіоналів» району Петро Маник, голова райради Володимир Жуков і директор школи-інтернату Микола Шабалтій.
Про «вдруге в одну річку» згадував і міський голова Олександр Ісип. На його думку, це можливо, якщо людина цього достойна. І процитував іншу народну мудрість: «Від долі не втечеш». Володимир Жуков висловив сподівання на подальшу співпрацю РДА і районної ради. А Петро Маник нагадав присутнім, що ще в період підготовки до виборів Президента кобеляцькі «регіонали» заявляли, що в разі перемоги Віктора Януковича Кобеляцький район очолить Анатолій Таранушич. Також у своєму виступі Петро Васильович висловив задоволення, що (цитата) «До влади в країні не допустили Мінотавра». І цим викликав неоднозначну реакцію серед запрошених.
Трішки розвеселив присутніх Микола Жук, заявивши, що сьогодні він вдруге щасливий. Адже в період своєї першої каденції на посаді голови РДА Анатолій Таранушич змінив людину, що, за словами Жука, «втоптувала мене в грязь».
Після завершення офіційної частини в кабінеті голови РДА Олег Решетило передав Анатолію Таранушичу печатку і ключі. Вони дружньо потиснули один одному руки. І побажали успіхів. На запитання про майбутні кадрові зміни Анатолій Таранушич відповів дипломатично. Він сказав: «Команду підбирати будемо. Але про якісь прізвища говорити зарано. Це неетично по відношенню до нині працюючих співробітників». Водночас Анатолій Олексійович підтвердив неминучість майбутнього 20‑відсоткового скорочення кількості працюючих в РДА.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 квітня 2010, 13:12 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації