Вхід | Реєстрація

Депутатів до всіх рад вибиратимемо одночасно?

Депутат від БЮТ не виключає, що вибори до Верховної Ради України відбудуться вже у наступному році.
12 травня у Верховній Раді України повинні відбутися парламентські слухання щодо внесення змін до виборчого законодавства України, а також при дату їх проведення. Про це вчора на прес-конференції у Полтаві заявив народний депутат України від фракції БЮТ, голова Полтавської обласної організації партії «Батьківщина» Вадим Петренко. На думку депутата, вибори до місцевих рад ймовірно відбудуться 27 березня 2011 року. Також, за словами Вадима Петренка, є вірогідність того, що разом із місцевими відбудуться й вибори до Верховної Ради. 
— Думаю, що регіонали, сконцентрувавши всю вертикаль влади у своїх руках, можуть провести до парламенту 226 депутатів, тобто виключно свою більшість, без комуністів і Блоку Литвина. Нинішній склад парламенту їх вже не влаштовує, він виконав свою функцію — «Мавр сделал своё дело», — скачав очільник полтавської «Батьківщини». 
Також нардеп повідомив, що наразі існує 18 законопроектів щодо змін у проекті Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Умовно їх можна розподілити на три підгрупи, у яких передбачено провести вибори за відкритими списками, по змішаній системі, по мажоритарці. Більшість експертів схиляються до того, що вибори відбудуться по відкритих списках. 
До кінця травня Конституційний Суд України повинен сказати своє слово щодо дати виборів 27 березня. Хоча депутат не сумнівається, що Конституційний Суд не буде проти цієї дати.
Окрім цього Вадим Петренко не виключає й можливості, що будуть прийняті зміни й до Конституції. Втім, країна дізнається про це не пізніше 15 липня цього року, коли народні депутати підуть у відпустки.

Автор: Ян ПРУГЛО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2010, 10:06 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації